STEWART COOK/SHUTTERSTOCK STEWART COOK/SHUTTERSTOCK
ZA VOGUE

Julia Roberts je otkrila zašto nikad nije pristala snimati golišave scene

Američka glumica nalazi se na naslovnici britanskog izdanja Voguea za veljaču, a između ostalog u razgovoru je ispričala koja je njezina tajna dobrog izgleda, ali i koju je, danas itekako hvaljenu, ulogu zamalo odbila.

Američka glumica nalazi se na naslovnici britanskog izdanja Voguea za veljaču, a između ostalog u razgovoru je ispričala koja je njezina tajna dobrog izgleda, ali i koju je, danas itekako hvaljenu, ulogu zamalo odbila.

Američka glumica Julia Roberts poznata je i kao ‘‘ljubimica Amerike‘‘, zvijezda je mnogih filmova, a njezin zarazan osmijeh zaštitni joj je znak. Osvojila je tri Zlatna globusa, a tijekom bogate karijere još je bila četiri puta bila nominirana za Oscara, koji je i dobila zahvaljujući glavnoj ulozi u filmu Erin Brockovich. Sada je osvanula na naslovnici britanskog izdanja časopisa Vogue, a u intervjuu je tom prigodom otkrila nekoliko zanimljivih stvari o svom poslovnom, ali i privatnom životu. Posebno joj je, kaže, bilo neugodno snimati film ‘‘Ja u ljubav vjerujem‘‘ za koji je glavnu ulogu skoro odbila.

‘‘Bilo mi je vrlo neugodno tijekom snimanja. Već sam ranije govorila o ovome, ali nikada nisam priznala kako mi je malo nedostajalo da odbijem glumiti u tom filmu. Jednostavno je izgledalo tako neugodno, a ja kao da nisam znala glumiti osobu koju sam morala odglumiti‘‘, otkrila je oskarovka koja je u spomenutoj romantičnoj komediji glumila s karizmatičnim Hughom Grantom.

image

Julia Roberts i Hugh Grant zajedno u filmu ‘‘Ja u ljubav vjerujem‘‘

MCA/EVERETT/PROFIMEDIA MCA/EVERETT/PROFIMEDIA

Na pitanje kako joj polazi za rukom da s 56 godina izgleda jednako dobro kao i na početku svoje karijere, glumica je odgovorila da mladolik izgled ipak najviše duguje dobrim genima. ‘‘Iako sam itekako svjesna toga da nisam ostala nepromijenjena, na ovakvom izgledu mogu prvenstveno zahvaliti svojim roditeljima. Naime, oboje imaju odlične gene koje sam očito i ja naslijedila.‘‘

Osim gena, Roberts vjeruje kako je na njezin izgled uvelike utjecala ljubav, kao i druge životne navike. ‘‘Dobri geni, život koji je ispunjen, i ono što sam već ranije znala reći, vjerujem u ljubav dobrog čovjeka. Vjerujem da me moj suprug voli i brine za mene tako da se osjećam duboko, duboko sretnom. I kad god vidite nekoga tko je sretan, nije važno koliko ima godina.‘‘

image
STEWART COOK/SHUTTERSTOCK STEWART COOK/SHUTTERSTOCK

‘‘Anouk Aimée mi je prije mnogo godina, kada sam još bila vrlo mlada i nije mi niti palo na pamet da ću ikada imati ijednu boru, rekla: Živiš svoje lice u svom životu do 50. godine, a onda živiš svoj život na svome licu‘‘, dodala je glumica koja se u svojoj višegodišnjoj karijeri nikada nije željela skinuti pred kamerama. Otkrila je kako žene inače osjećaju veliki pritisak zbog toga te da su njezini izbori vođeni prvenstveno odgovornošću prema drugim ženama.

‘‘Nikada ne bismo smjeli kritizirati tuđe izbore, pa tako to ne radim ni ja. Za mene je odluka da neću skidati odjeću na filmu ili biti ranjiva na bilo kakav drugi fizički način, odabir koji sam napravila sama za sebe‘‘, rekla je oskarovka, ali ipak dodala da je isto to odlučila i zbog svoje djece. ‘‘Kada bih se i skinula, to bi svakako bilo ublaženo jer ja nisam taj tip osobe. Kao majka troje djece, jednostavno se tako osjećam.‘‘

Inače, Julia je u braku s američkim snimateljem Danielom Moderom za kojeg se udala 4. srpnja 2002. godine na ranču u Novom Meksiku. Njihovi blizanci, Phinnaeus i Hazel, rođeni su dvije godine kasnije., a par je 2007. dobio i sina Henryja.

Linker
26. travanj 2024 06:15