Poslovna žena i manekenka s dizajnericom Sabine Roemer

 COURTESY OF ATELIER ROMY/MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA
Unosna suradnja

Još jedan posao slavne Elle Macpherson: Poslije rublja i dijetetskog napitka na redu je nakit

Ekskluzivan londonski brend nakita Demi-fine Atelier Romy pohvalio se suradnjom s Elle Macpherson:nadahnula je izradu ogrlice od tirkiza i zlata.

Ekskluzivan londonski brend nakita Demi-fine Atelier Romy pohvalio se suradnjom s Elle Macpherson:nadahnula je izradu ogrlice od tirkiza i zlata.

Otkako je napustila modne piste, Elle Macpherson niže poslovne uspjehe. Dobitnica je nekoliko nagrada za značajne iskorake u businessu jer je, među ostalim, lansirala kolekciju donjeg rublja "Elle Macpherson Intimates" koja je danas među najprodavanijim u Velikoj Britaniji i Australiji. Uz to, suosnivačica je kompanije WelleCo čiji su dijetetski napici hit među slavnima. Magazin Forbes njezino bogatstvo procjenjuje na 100 milijuna dolara, a zahvaljujući novom poslovnom potezu, moglo bi se značajno povećati. Naime, ekskluzivan londonski brend nakita Atelier Romy pohvalio se osobitom suradnjom: Elle Macpherson nadahnula je izradu posebne ogrlice. Profinjen ukras od tirkiza i 18-karatnog žutog zlata, nosi ime "Božica". Dakako, odnosi se na slavnu manekenku koja i u 59. godini izgleda predivno.

image

Elle Macpherson nadahnula je ogrlicu ‘Božica‘

COURTESY OF ATELIER ROMY/MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA

Već je na prvi pogled jasno da nakit koji će ju predstavljati treba biti neupadljiv, bez šljaštećih detalja, nosiv i uz ležernu odjevnu kombinaciju. Stvar je u tome da će oko znalca i tada prepoznati prvorazredni tirkiz u ogrlici londonskog brenda. Krasi ih zlatni privjesak koji prikazuje ženu koja meditira u rascvjetalom cvijetu lotosa, jer je poznato da je Elle Macpherson velika pobornica te discipline.

"Budim se oko 5.30 ujutro, postavljam planove za taj dan, pokušavam biti ljubazna prema sebi i provjeriti osjećam li se dobro u svom tijelu i umu. Pokušavam svako jutro odvojiti oko 30 minuta za meditaciju. Pomaže mi da ostanem uravnotežena, osjećam se snažno i samouvjereno", izjavila je za portal Getthegloss.

Decentna, funkcionalno dizajnirana kopča ogrlice, koja košta 190 funta, također je izrađena od zlata. Sama po sebi je malo, umjetničko djelo.

"Ogrlica odaje počast jedinstvenoj povezanosti žena i njihovom putu do pronalaženja i izražavanja unutarnje snage, te izrazila žensku stvarnu unutarnju ljepotu", objašnjava Atelier Romy u priopćenju. Osnivačica brenda nakita, Sabine Roemer, pojasnila je kako doživljava slavnu manekenku i kako je njenu osobnost, energiju i ljepotu pretočila u ogrlicu, piše portal FashionUnited.

"Htjela sam kreirati svakodnevni, dragocjeni podsjetnik koji pomaže otkriti snagu i prirodnu ljepotu u nama samima. Vjerujem da se u svakoj od nas krije božica", rekla je. Lotos predstavlja čistoću, otpornost i snagu, a dragi kamen tirkiz nije samo lijep ukras već i talisman snažne, ljekovite energije. Tibetanci ga smatraju svetim kamenom dok je prema budističkom vjerovanju tirkiz simbolizira nebo. Zato ne čudi što sada simbolizira i slavnu, produhovljenu manekenku, božanski lijepu i u zrelim godinama.

Linker
26. travanj 2024 22:09