Johhny Depp Pirati s Kariba

 PROFIMEDIA
I dalje se ljuti

Johnny Depp ne želi više biti Jack Sparrow: Odbio 20 milijuna dolara za povratak na snimanje

Ne postoji scenarij u kojem će se slavni glumac vratiti u franšizu po kojoj je najpoznatiji... Čini se da se želi posvetiti poslovima koji nisu nužno vezani za filmski set.

Ne postoji scenarij u kojem će se slavni glumac vratiti u franšizu po kojoj je najpoznatiji... Čini se da se želi posvetiti poslovima koji nisu nužno vezani za filmski set.

Sve glasnija su bila nagađanja da će Johnny Depp reprizirati ulogu pirata Jacka Sparrowa u franšizi "Pirati s Kariba". Obožavatelji će ipak ostati razočarani jer je glumac čvrsto odlučio reći "ne" studiju Disneyja koji producira film koji je glumcu donio najviše profita u karijeri. Naime, i dalje se ljuti, pa je suradnji s Disneyjem, samim tim i ulozi pirata, zauvijek rekao zbogom.

Nakon nagađanja koja su cirkulirala medijima, prijatelj blizak glumcu rekao je da je Depp čvrst u svojoj odluci, a razlog ljutnje na Disney je taj što su mu otkazali poslove nakon što je prije nekoliko godina njegova bivša Amber Heard optužila glumca za obiteljsko nasilje. Smatra da su ga tada preko noći i nepravedno "otpisali" i okrenuli mu leđa, pa se ne želi vratiti čak ni za cifru u iznosu od 20 milijuna dolara, koliko bi dobio za repriziranje uloge Jacka Sparrowa.

image


Johnny Depp

ANTHONY HARVEY/SHUTTERSTOCK ANTHONY HARVEY/SHUTTERSTOCK

Koliko god bila unosna i primamljiva ponuda, Depp se neće vratiti u ovaj studio, a vrlo vjerojatno niti u bilo koji drugi filmski studio - ispričao je njegov poznanik za medije. Disney nije jedini koji mu je okrenuo leđa kada je krenuo u sudsku bitku s Amber Heard. Primjerice, i Tim Burton, dugogodišnji prijatelj glumca, snima nastavak filma "Beetlejuice", no Johnny ne želi ponoviti svoju ulogu.

Nakon pet godina borbe i parnica, Depp je odlučio uzeti konce karijere u svoje ruke te se posvetio glazbi, umjetnosti i režiranju art filmova, iako je u Cannesu ove godine kazao da se ne osjeća šikaniranim iz Hollywooda. Ipak, on je taj kojeg Hollywood više ne zanima. "Davno sam iskusio takve cirkuse - nazovimo ih karnevalima. Vaš život postane veliki cirkus, pa ne preostaje ništa drugo osim udahnuti, izdahnuti i prihvatiti ono što se događa. To mi je još uvijek neobično", izjavio je u Cannesu Depp, koji je na cijenjenom Filmskom festivalu ovoga proljeća "zaradio" ovacije od sedam minuta. Nakon tri godine izbivanja, ostvario je ulogu u francuskom filmu "Jeanne du Barry" koji je otvorio Filmski festival u Cannesu.

Linker
28. travanj 2024 07:38