Obiteljska tajna

Jared Kushner tajio da se bori s rakom, fotografije otkrivaju kako je reagirao kad je saznao

Suprug Ivanke Trump bio je zajedno s njom u službi predsjednika Donalda Trumpa, u to mu je vrijeme dijagnosticiran karcinom na štitnjači.

Jared Kushner prošao je liječenje raka štitnjače dok je radio u Bijeloj kući. Suprug Ivanke Trump o svom strahu kojeg je prouzrokovao rak pisao je u nadolazećim memoarima "Breaking History: A White House Memoir", a informacije su objavljene u američkom tisku.

The New York Times je objavio izvadak iz knjige ovog tjedna. U tom objavljenom dijelu Kushner se prisjeća razgovora s liječnikom iz Bijele kuće Seanom Conleyem, u listopadu 2019. dok su putovali u Teksas.

image

Ivanka Trump i Jared Kushner na dan kada je saznao da ima rak

NICHOLAS KAMM/AFP/PROFIMEDIA

"To jutro kada sam putovao u Teksas kako bih prisustvovao otvaranje Louis Vuitton tvornice, liječnik iz Bijele kuće Sean Conley povukao me u liječničku kabinu u Air Force One. ‘Stigli su tvoji rezultati iz bolnice Walter Reed. Izgleda da imaš rak, moramo zakazati operaciju odmah‘, rekao je", prepričao je Kushner u knjizi.

Zatim je rekao liječniku da pričeka i dođe do njega u ured idućeg dana.

"Molim te nemoj reći nikome - pogotovo mojoj ženi ili puncu", zamolio je Jared da loše vijesti ne dođu do Ivanke niti do tadašnjeg predsjednika Donalda Trumpa. I Ivanka i Jared tada su radili u Bijeloj kući kao stariji savjetnici predsjednika.

Fotografije snimljene tog dana pokazuju da je Kushner sjedio kraj svoje supruge u Alvaradu u Teksasu u pogonu Louisa Vuittona. Sjedili su u prvom redu tijekom govora Donalda Trumpa, dok je predsjednik fotografiran kako provjerava kvalitetu torbi.

image

Donald Trump u tvornici Louis Vuitton u Teksasu okružen suradnicima među kojima su kći Ivanka i zet Jared

WDC PHOTOS/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA

Kushner kaže kako je njegov rak otkriven "rano", ali je "znatan dio moje štitnjače morao biti uklonjen". Postojala je opasnost da će operacija utjecati na njegovu sposobnost govora.

Liječnik u njujorškoj bolnici je zaključio da Kushneru treba operacija kako bi uklonili neobičan rast u njegovoj štitnjači, a zakazali su je u petak prije Dana zahvalnosti.

"Tako sam propustio minimalno vremena u uredu. Moja odsutnost se čak ne bi ni primijetila, a htio sam da bude tako. To je bio osobni problem, ne za javnu raspravu", zaključio je Kushner.

Linker
22. travanj 2024 20:15