ŽIVOTNE LEKCIJE

Jane Fonda o starenju i strahovima: ‘Zdravo je razmišljati o smrti, to je dio života‘

Pola godine nakon što je objavila da je rak u remisiji glumica otkriva kako su ženska prijateljstva i autentični život ono što joj ovih dana donosi najviše radosti.

Dvostruka oskarovka Jane Fonda u ekskluzivnom razgovoru za magazin PEOPLE rekla je kako starenje nije nešto čega se treba bojati već se treba slaviti, a kao prednost ističe priliku naučiti što je stvarno važno u životu. "Dogodi se loša stvar i pomislite: ‘Pa, to se već dogodilo i dobro sam. Preboljet ću to.‘ Znate što je važno. Provela sam puno vremena kao kanu bez vesla nošen strujom. Kako sam postajala starija, naučila sam kako staviti veslo u vodu i upravljati”, rekla je Fonda.

Prošle je godine na društvenim mrežama otkrila je da joj je dijagnosticiran Ne-Hodgkinov limfom nakon čega je prolazila liječenje. Fonda je u prosincu prošle godine objavila da je rak u remisiji, no priznala je kako ju je kemoterapija pogodila. "Bio je to prvi put da sam pomislila: ‘OK, to je ono što većina ljudi doživljava.‘ Jer vrsta kemoterapije koju sam uzimala nije bila tako loša u početku", rekla je, napominjući da je postajala sve iscrpljujuća kako je vrijeme prolazilo.

image

Jane Fonda, portret iz 1990.

SUNSET BOX/ALLPIX PRESS/PROFIMEDIA SUNSET BOX/ALLPIX PRESS/PROFIMEDIA

Da je rak u remisiji, Fonda je saznala neposredno prije 85. rođendana, a sama kaže da joj je to samo dalo više razloga za slavlje. Ipak, osim o slavlju, glumica je sve češće počela razmišljati o smrti. "Puno razmišljam o smrti. Razmišljam zadnjih 30 godina", rekla je Fonda za ET. "Mislim da je to zdrava stvar. Teško je živjeti ispravno ako ne razmišljate o smrti. To je dio života."

image

Jane Fonda na Filmskom festivalu u Cannesu 2014.

MATT BARON/BEI/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA MATT BARON/BEI/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

No, glumica nema puno vremena razmišljati negativno jer ove godine izlaze tri filma u kojima ima glavnu ulogu. Već sljedeći tjedan izlazi novi nastavak romantične komedije “Book Club” iz 2018. godine. Novi film, “Book Club: The Next Chapter” ponovno je fokusiran na četiri dugogodišnje prijateljice koje se nalaze jednom mjesečno i razgovaraju o knjizi koju čitaju te životu, ali ovog puta prijateljice knjiški klub sele u Italiju. Kad stvari izmaknu kontroli i otkriju se tajne, njihov se opuštajući odmor pretvara u avanturu koja se događa jednom u životu.

Fonda kaže da je snimanje nastavka filma iz 2018. s prijateljicama Diane Keaton, Candice Bergen i Mary Steenburgen u Italiji bilo ostvarenje sna. "To je sve što sam zamišljala da ženska prijateljstva mogu biti", kaže Fonda o njihovom prijateljstvu. "Kad sam bila mlađa, postojala je ta pretpostavka da su žene pomalo zle i da četiri zvijezde koje rade zajedno ne bi funkcionirale jer bi se natjecale, a to jednostavno nije istina. Prijateljice smo i volimo raditi zajedno i pomažemo si kada treba."

Linker
11. travanj 2024 21:39