Jedna od najvećih dama 20.stoljeća

 SHUTTERSTOCK
Tajna romansa

Jackie O. izlazila je s Warrenom Beattyjem, ali nije bila impresionirana

Aferu su, prema knjizi ‘Jackie: Public, private, secret‘ koja izlazi 18. srpnja, imali sredinom sedamdesetih, a na nju nije ostavio dojam ‘samuraja seksa‘.

Aferu su, prema knjizi ‘Jackie: Public, private, secret‘ koja izlazi 18. srpnja, imali sredinom sedamdesetih, a na nju nije ostavio dojam ‘samuraja seksa‘.

Zvali su ga "samurajem seksa", slovio je za holivudskog šarmera starog kova s opakim, zavodničkim osmijehom... Radi se o Warrenu Beattyju, američkom glumcu čiji je izgled u najboljim danima pomalo podsjećao na ljepotane s velikog platna iz 40-ih i 50-ih godina poput Gregoryja Pecka ili Roberta Mitchuma.Vjeruje se da je odvukao u krevet impresivan popis slavnih žena: Isabelle Adjani, Brigitte Bardot, Leslie Caron, Julie Christie, Joan Collins, Britt Ekland, Goldie Hawn, Elle Macpherson, Madonnu,Vanessu Redgrave, Dianu Ross, Barbru Streisand... Nisu otkrile da li je doista bio "samuraj seksa" i koju bi mu ocjenu dale - to je umjesto njih učinila jedna od najfascinantnijih dama u novijoj povijesti, Jacqueline Kennedy Onassis.

Američki novinar i biograf slavnih John Randall Taraborrelli autor je nove biografije o bivšoj prvoj dami i ikoni stila "Jackie: Public, private, secret". Knjiga izlazi 18. srpnja, a njeno je najveće otkriće tajna veza Jackie s Warrenom Beattyjem sredinom 70-ih, kada je radila kao urednica u izdavačkoj kući i kontaktirala s potencijalnim zvijezdama memoara koje je tek trebali ispisati, piše Vanity Fair. Među njima je bio i holivudski glumac s kojom je navodno imala kratku, romantičnu vezu.

image

Warren Beatty s glumicom, a kasnije i suprugom Annette Bening

MOVIESTORE/SHUTTERSTOCK

"Kad je bilo gotovo, Jackie je rekla da je trajalo dva tjedna duže nego što je trebalo."

Prema knjizi, njih dvoje viđali su se nekoliko mjeseci, a Jackie je kasnije povjerila bliskoj osobi da je Beatty opsjednut svojom karijerom. Međutim, to nije bilo najgore što je rekla. Kad ju je prijateljica pitala kakav je u krevetu, odvratila je: "Oh, dobro je. Muškarci ionako mogu odraditi samo toliko."

image

Vjenčana fotografija s Johnom F. Kennedyjem

SHUTTERSTOCK

Prosječna ocjena za njegovo ljubavničko umijeće ne slaže se s onim što je o "samuraju seksa" rekla holivudska legenda, Diane Keaton, koja je također izlazila s Beattyjem: "Kolekcionarski primjerak, rijetka ptica, Warren je bio zapanjujući."

Uz to, prema nedavno objavljenom izvatku iz nove biografije, Jackie je bila i u vezi s arhitektom Jack Warneckeom: među ostalim potpisuje i grobnicu Johna F. Kennedyja na nacionalnom groblju Arlington. Godinama kasnije, Warnecke je podijelio svoja sjećanja s Taraborrellijem, uz jedno upozorenje. Zbog poštovanja i odanosti prema Jackie, arhitekt je tražio da pisac ne objavljuje njihovu (navodnu) vezu dok se ne napuni cijelo desetljeće nakon njegove smrti: preminuo je 2010., u 91. godini. Ukratko, spisatelj je bio od riječi.

image

Sa sinom Johnom i kćerkom Caroline

STEVE CONNOLLY/SHUTTERSTOCK

„Bilo je to sredinom svibnja 1964. kada ju je Jack Warnecke nazvao da je pozove van."Na spoj?" pitala je."Zato što ja ne izlazim, Jack, i nikad više neću", rekla je. Ne, rekao joj je Jack, to nije bio spoj. Bila je to samo večera. Te noći pojavio joj se na vratima s cvijećem. "Ali, Jack, nisam rekla da", rekla mu je ljutito."Ali nisi rekla ne", rekao je sa smiješkom. “Tada je počelo između nas”, prisjetio se Jack Warnecke u izvatku objavljenom u magazinu People.

image

Poduzetnik Maurice Tempelsman bio joj je dugogodišnji kavalir

KEITH BUTLER/SHUTTERSTOCK

Danas je, pak, jako teško pronaći dokaze za navode u novoj biografiji o toj iznimnoj ženi. Prije nego li je 19. svibnja 1994. podlegla non-Hodgkinovom limfomu u 64. godini, spalila je sva pisma što ih je primila, od njezina oca, Jacka Bouviera, Jackiene djece, Johna i Caroline, Johna F. Kennedyja do Aristotelesa Onassisa. Samozatajna do samog kraja, Jackie je svoje tajne ponijela sa sobom.

Linker
28. travanj 2024 06:11