ZUMA/SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA
Tjera po svom

J.K. Rowling opet uznemiruje: Kritizirala društvene mreže i opalila verbalni šamar trolovima

Autorica romana o Harryju Potteru tvrdi da su društvene mreže postale bogomdani medij za širenje mržnje i nesnošljivosti.

Autorica romana o Harryju Potteru tvrdi da su društvene mreže postale bogomdani medij za širenje mržnje i nesnošljivosti.

Britanska spisateljica J.K. Rowling ponovno je ubola u osinje gnijezdo, opalivši verbalni šamar svojim oponentima na društvenim mrežama. Razgovarala je s voditeljem čiji je jezik podjednako oštar, Grahamom Nortonom, u njegovoj emisiji na Virgin Radiju: izjava slavne književnice da uživa u žustroj razmjeni argumenata kao da je u pubu, ali da su društvene mreže postale bogomdani medij za ljude “koji se žele ponašati na zloćudan način”, mnogima nije sjela.

Razgovor je uslijedio nakon što je odvažno izrazila podršku izbodenom britanskom književniku Salmanu Rushdieju. Jedan ekstremist uzvratio joj je prijetnjom: "Vi ste sljedeći", no autorica romana o Harryju Potteru nije impresionirana, prenosi Daily Mail. Prijetnjom se bavi britanska policija, a ona se usredotočila na promociju svog novog krimića "Crno srce tinte", posljednjeg u nizu romana napisanih pod pseudonimom Robert Galbraith.

Riječ je o karikaturistu kojeg je obožavatelj trolao na internetu, no ona tvrdi da fabula nema nikakve veze s prijetnjama s kojima se suočila u stvarnom životu. Kad ju je voditelj upitao vjeruje li da se išta može učiniti po pitanju internetskih trolova, rekla je:

"Nisam baš sigurna da je to moguće. Sumnjam da bilo koji pojedinac to može. Pokušavam se ponašati online onako kako bih želio da se drugi ponašaju prema meni.Nikada nikome nisam prijetila. Sigurno ne bih željela da se itko zaputi u kuće trolova ili nešto slično, kako bi se s njima obračunao," poručila je spisateljica. Dakako, nastavit će objavljivati što misli, bez obzira na trolove i prijetnje.

Linker
26. travanj 2024 09:18