Izabel i Mateo Kovačić na predstavljanju knjige 'Moja igra' autora Luke Modrića i roberta Matteonija
 Marko Todorov / Hanza Media
Obitelj i humanost prije svega

Izabel Kovačić otkriva kako je s Mateom napustila London: 'Ovdje smo puno sigurniji i mirniji'

Poduzetnica i supruga nogometaša Matea Kovačića u intervjuu za Gloria.hr progovara o obitelji, humanitarnim projektima te modnom brandu koji je sa sestrom pokrenula prije pet godina. Sestre su predstavile ovih dana novu kolekciju Luniloua - koji je nastao zbog malene Lucie.

Mjere opreza zbog širenja koronavirusa Nacionalni stožer počeo je polako popuštati pa je sve preplavila doza prijeko potrebnog optimizma. U skladu s time, možemo se početi radovati ljetu i radostima koje ono donosi. Dječji brand Lunilou, iza kojeg stoje Izabel Kovačić i njezina sestra Ivana, već je predstavio kolekciju kupaćih kostima za najmlađe.

Potpuno ekološki prihvatljivi materijali, ugodni za kožu i okoliš bili ono su čime se brand Izabel Kovačić ponosi od samog osnivanja. Supruga nogometaša Matea Kovačića pokrenula je prije nekoliko godina posao sa svojom sestrom Ivanom, koja je itekako upoznata s potrebama najmlađih. I sama je majka dvije djevojčice, a obje su curice sudjelovale i u snimanju modne kampanje kojom je predstavljena nova kolekcija branda Lunilou.

Kampanja je snimana na samom kraju ljeta 2019. godine, na jednoj od najljepših hrvatskih plaža, divnom Bilotnjaku, gdje su se djeca zabavila i igrala.

U nadi da će svima uskoro trebati ova divna kolekcija, Izabel Kovačić otkrila je za Gloria.hr ponešto o poslovnom pothvatu, humanitarnom radu, obitelji i životu tijekom epidemije koronavirusa. Iako je mnogi hvale zbog njezinog neprikosnovenog smisla za modu i ženstvenog izgleda, Izabel je puno više od žene sa smislom za lijepo. Ambiciozna je, pametna poslovna žena sa zrelim pogledima na svijet oko sebe.

Promo
Visoki ekološki standardi i prirodni materijali osnovna su deviza brenda Lunilou. Nastao je zbog Lucie, kćerkice Ivane Andrijanić koja od rođenja pati zbog preosjetljive kože

Sa svojevrsnom sjetom i srećom prisjetila se sunčanog dana tijekom kojeg je sa svojim nećakinjama, ali i ostalim klincima, uživala na snimanju, kupanju i stvaranju novih uspomena. "Moram priznati kako mi je to snimanje jedno od najdražih. Mislim da smo iskoristili jedan od zadnjih ljetnih dana te godine i stvarno svi zajedno uživali maksimalno. Klinci su bili fenomenalni, oni su zaslužni za cijelo to iskustvo jer su nama odraslima olakšali posao", sjeća se Izabel. Tada još nitko nije ni slutio što će nam se sve dogoditi u mjesecima koji stižu.

Ivana i ja totalno smo različite, a opet toliko slične! Mislim da upravo zbog toga tako dobro funkcioniramo bile mi zajedno ili svaka na svom kraju svijeta.

Zbog zdravstvenog problema jedne od djevojčica nastao je Lunilou

Upravo tijekom ovakvih dana i mjeseci obitelj je najvažnije utočište koje imamo. Zna to i Izabel, koja je sa svojom obitelji jako bliska. O tome svjedoči i brand koji je sa sestrom osnovala prije pet godina. Naime, upravo iz njihove obiteljske potrebe nastao je brand Lunilou. Njezina nećakinja Lucia ima jako osjetljivu kožu. "Cijela obitelj bila je u potrazi za materijalima i proizvodima kojima bismo joj olakšali život. U potrazi smo naišli na divne suradnike i s njima krenuli u projekt koji se vrlo brzo pokazao kao pravi pogodak. Nismo tada imali nikakva očekivanja, jedini cilj bio nam je ljudima ponuditi kvalitetu koju očekuju proizvode koji će njihovim mališanima pružiti osjećaj udobnosti", dodaje Izabel i otkriva kakva je suradnja s njezinom sestrom Ivanom.

Promo
Sestre su pobornice slow fashion filozofije koja se bazira na kupovini manjih, ali kvalitetnijih komada odjeće koji se mogu nasljeđivati - čini to i Ivana s onime što nose njezine kćerkice Lucia i Nikol

"Njezino iskustvo, kako poslovno tako i životno, neprocjenjivo mi je, stoga svaku odluku donosimo zajedno. Ne slažemo se uvijek, ali upravo iz tih neslaganja nastaju naše najljepše kolekcije".

U Lunilou vodimo se filozofijom slow fashiona koji u osnovi propagira kupovinu manjeg, ali kvalitetnijeg te podržava proces nasljeđivanja odjeće s generacije na generaciju.

Obje su, dodaje Izabel, složne oko činjenice da proizvodi koje će nuditi ni na koji način ne smiju škoditi okolišu. "To nam je sastavni dio života i oko toga se vrti sve. Recikliranje, biranje kvalitetnih materijala, podrška brendovima koji dijele našu poslovnu filozofiju, to su samo neke od stavki koje prakticiramo kako bismo zajedničkim snagama očuvali okoliš oko sebe. I sestra i ja mislimo kako okoliš možemo očuvati nizom načina, za to nije niti potrebno previše truda, već samo malo dobre volje. Naš brand je upravo to - kvaliteta i ekološka osviještenost".

Iako je prioritet proizvoditi po najvišim ekološkim standardima, Izabel nam otkriva koliko je zapravo teško onima koji na takav način grade svoju poslovnu priču. "Lako je pronaći načine kako proizvoditi u skladu sa svim standardima, no ono što je problem je pronaći suradnike i tvornice koji u svojim proizvodnjama imaju adekvatne strojeve. Zasad smo imali sreće i pronašli ljude koji dijele našu filozofiju i strast prema ekološkoj proizvodnji. Vjerujem kako će se i ta situacija promijeniti i kako će sve više tvornica dobiti mogućnosti moderniziranja svojih postrojenja i samim time olakšati proizvodnju i pojeftiniti finalni proizvod".

Promo
Izabel Kovačić i obiteljska mezimica Nikol pozirale su za potrebe kampanje brenda Lunilou. Pokrenule su ga Izabel i njezina sestra Ivana Andrijanić prije pet godina

Nećakinje Lucia i Nikol prave su male zvijezde na snimanjima!

No, ono što se voli, vrijedno je truda. Na taj način Izabel funkcionira već niz godina, sa suprugom Mateom putuje gdje god ga njegova nogometna karijera odvede i posvećena je njihovoj ljubavnoj i obiteljskoj te poslovnoj priči. Prilagodi se brzo i lako Izabel svakoj novoj sredini, no ova 'it' djevojka nikada ne zaboravlja otkud je potekla. Upravo stoga je i na snimanju najnovije kolekcije branda uživala u društvu svojih nećakinja - obitelj je u sve uključena. "Mezimice su cijele obitelji i jako dobro to iskorištavaju (smijeh). Obje su jako aktivne djevojčice i u sekundi nam preokrenu čitav dan. Velika su nam sreća i divno je imati ih, uz njih sve postaje pozitivno i svako loše raspoloženje nestaje u trenu. Na snimanju su imale glavnu ulogu, kako u obitelji - tako i u poslu. Niki je uživala malo više u moru i pijesku, dok je Luci već prava mala glumica i zapravo je diktirala tempo snimanja".

Humanitarna priča bračnog para Kovačić opsežnija je nego što je poznato

Njihova Nikol divna je djevojčica, a dijelom su i zbog nje Mateo i Izabel Kovačić osnovali i Zakladu Mateo Kovačić te udrugu Silab. Pomažu na taj način nizu djece, habitacijski centar udruge prostire se na 280 četvornih metara, a opremljen je suvremenim pomagalima i spravama za rehabilitaciju te je u potpunosti prilagođen djeci. Bitno je, ocjenjuje Izabel, dio onoga što imaju podijeliti s drugima.

Zagreb, 271217. 
Fotostudio Katran.
Mateo i Izabel Kovacic na snimanju za udrugu za djecu s teskocama u razvoju Silab.
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
Srdna Vrančić / Hanza Media
Izabel i Mateo Kovačić na snimanju za udrugu Silab koje su osnivači i kojom pomažu nizu djece. Poseban im je to užitak i sreća

Rad na boljem društvu i senzibiliziranju istog Izabel Kovačić smatra jako važnim, posebno otkako je u obitelj stigla Nikol. Kćerkica njezine sestre Ivane rođena je, naime, sa sindromom Down, i kada su Ivana i Izabel zajedno ispričale u javnosti njihovu obiteljsku priču - reakcije nisu izostale. Iako joj to nije bio osnovni cilj, Izabel je jako sretna ako su na taj način nekome pomogle. "Nama je naša Niki jedinstvena, ali zbog svoje osobnosti, ljubavi i nježnosti koju nam svima pruža. Nikada nisam gledala na svoj istup kao nešto od društvene važnosti, već sam samo htjela podijeliti s drugima koliku ljubav i veselje nama Niki pruža. Ako sam time uspjela barem malo senzibilizirati ljude oko ove teme, tim bolje".

Smatramo da je naša dužnost dio onoga što mi imamo podijeliti s onima kojima je to najpotrebnije, a upravo to radimo kroz Zakladu Mateo Kovačić i udrugu Silab.

Bira Izabel pažljivo o čemu će i kada govoriti, i nikada to neće biti teme koje bi joj osigurale medijsku pojavnost bez podloge. Smatra, kaže nam, da ipak daje dovoljno od sebe. Da će nas ikada uvesti do kraja u svoj privatni svijet - teško ćemo od nje doživjeti. Poslovnu i humanitarnu sferu svog djelovanja podijelit će sa svijetom onda kada to može pomoći u razvoju važnih ciljeva. "Mateo i ja dugo smo vremena razmišljali na koji način adekvatno pomoći, prvenstveno djeci, i osnivanje Zaklade činilo se kao najjednostavniji način. Jako smo ponosni na projekte koje smo zajedno sa cijelim timom odradili, a još ponosni na one koje spremamo", sretna je gospođa Kovačić.

Zagreb, 030619.
Muzej Mimara.
Izabel Kovacic predstavila je kolekciju kozmetickih proizvoda Bella by Izabel Kovacic.
Na fotografiji: Izabel Kovacic.
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
Tomislav Kristo / Hanza Media
Nizu poduzetničkih pothvata Izabel je dodala i kolekciju kozmetičkih proizvoda 'Bella'

Nakon potresa pohitali su u Zagreb biti sa svojim najmilijima: "Jako volimo London, ali doma je - doma".

Ovih dana sa suprugom provodi nešto više vremena, a otkrila je tijekom izolacije i jednu novu strast. Iako su tijekom početka epidemije koronavirusa boravili u Londonu, nakon razornog zagrebačkog potresa Mateo i Izabel nisu dvojili. Odlučili su se vratiti kući svojim obiteljima i prijateljima kojima je trebala pomoć. "Trenutno smo u Zagrebu i moram priznati kako smo puno mirniji i sigurniji ovdje. Jako volimo London, ali doma je doma. Za potres smo saznali dok smo bili u Londonu i upravo tada odlučili smo da se moramo vratiti u Zagreb gdje nam je obitelj i prijatelji kojima je trebala pomoć".

A dane zagrebačke izolacije Izabel ne ljenčari, provodi ih u obrađivanju vlastitog vrta. "Nemam puno prilike boraviti u vrtu, a to je jedna apsolutna regeneracija duše i tijela. Uživam u svakoj sekundi i nadam se da će cvijeće preživjeti do jeseni", zaključila je Izabel.

Čitajte i:

Na španjolsko vjenčanje godine stigli Modrić i Kovačić: Vanja i Izabel igrale na sigurno, Victoria Beckham prekršila pravila

Izabel Kovačić zablistala je na crvenom tepihu u Londonu, a haljina joj je stvarno WOW!

Napokon znamo čiju je fenomenalnu haljinu Izabel Kovačić nosila na obiteljskom vjenčanju

Izabel Kovačić zablistala u haljini dostojnoj Hollywooda

Izabel Kovačić prisjetila se ljetovanja zajedničkom fotografijom: Svi pričaju o njihovom stajlingu

Modna ikona s Instagrama: Izabel Kovačić ima hit komad za hladne dane!

Linija od recikliranog materijala: Izabel Kovačić predstavila kolekciju kupaćih kostima

Spojile su ih nedjeljne mise: Mateo i Izabel Kovačić slave 10 godina ljubavi

Mateo Kovačić u Rusiji slavi najvažniji dan u privatnom životu: Ljubav s Izabel cvjeta

Izabel Kovačić osmislila 4 prirodna proizvoda: 'Jedan mi je ipak najdraži!'

Potresnim riječima oglasila se Izabel Kovačić, naježit ćete se kada vidite što je objavila

Linker
18. travanj 2024 16:38