uskoro na ekranima

Holivudska diva izgleda fantastično kao Morticia Addams u novoj Netflix seriji

Radnja nove serije napravljene po uzoru na slavnu crnu komediju vrti se oko tinejdžerice Wednesday koja pokušava riješiti monstruozne zločine, ali i odgonetnuti misteriju koja obavija njezinu obitelj.

Na Netflixu ćemo uskoro moći gledati seriju "Wednesday" redatelja Tima Burtona, a napravljena je prema poznatoj franšizi The Addams Family. Catherine Zeta-Jones utjelovit će legendarni lik Morticije Addams, a prema novoj fotografiji Vanity Faira, Catherine jako dobro stoji darkerski look.

U crnoj uskoj haljini s lepeza rukavima i s crnom perikom pozirala je s kolegama iz serije. Jenna Ortega utjelovit će kći Wednesday, oko koje se vrti radnja, Luis Guzmán glumi Gomeza Addamsa, a Isaac Ordonez malog brata Pugsleyja. Za odličnu kostimografiju zadužena je Colleen Atwood, četverostruka dobitnica Oscara za najbolje kostime.

image

Catherine Zeta-Jones kao Morticia Addams.

NETFLIX/FERRARI/PROFIMEDIA NETFLIX/FERRARI/PROFIMEDIA

Kokreatori serije s komičnim elementima su Al Gough i Miles Millar, koji stoje iza TV hita "Smallville", a radnja prati tinejdžericu Srijedu (Wednesday) koja pohađa internat Nevermore Academy.

Mali gradić u kojem je internat poharala su strašna ubojstva, no Srijedu to nimalo ne muči jer je više ljuti "nemilosrdna radost i entuzijazam" ostatka njezine obitelji jer se suprotstavlja njezinoj mračnoj osobnosti.

image

Nova obitelj Addams.

NETFLIX/BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA NETFLIX/BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA

"Srijeda se ne boji morskih pasa ili jezivih puzavaca ili bilo čega, ali se boji emocija. Otvoreno pokazivanje ljubavi od strane njezine obitelji izluđuje Wednesday", rekao je Gough za Vanity Fair. Tako će Srijeda pokušati spriječiti monstruozni ubilački pohod, odgonetnuti misteriju koja okruže njezinu obitelj, ali i savladati svoje vidovnjačke sposobnosti dok ujedno pokušava izgraditi odnos s vršnjacima.

image

Jenna Ortega kao Wednesday.

NETFLIX/BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA

"Svaka obitelj je čudna, a ova je slučajno izuzetno čudna, ali oni se vole. I to je na kraju poanta serije - oni uvijek čuvaju leđa jedno drugome, a to je bezuvjetna ljubav", poručio je Millar.

"Wednesday" je televizijski redateljski prvijenac Tima Burtona te se sastoji od osam epizoda. Obitelj Addams stvorio je crtač Charles Addams 1938. godine. kao satiričnu verziju klasične američke obitelji 20. stoljeća. Addamsovi uživaju u mračnim i morbidnim stvarima te svemu onome što druge oko njih plaši i šokira. No, oni ne dopuštaju da im tuđe mišljenje kvari zabavu i humor kojeg imaju napretek.

Linker
20. travanj 2024 02:42