Oduševio je sve

Heroj Hrvatske koji je očarao cijeli svijet: Oduševljene reakcije na igru Vatrenih ne staju

Dinamična utakmica s vatrenim završetkom na penale ostala je među zamjećenijima na Svjetskom prvenstu u Katru.

Svi koji su gledali utakmicu to znaju, a Fifa je to naglasila mnogo puta u protekloj noći - najveća zvijezda utakmice Hrvatska - Japan je naš vratar - Dominik Livaković.

Iz te krovne nogometne organizacije nazvali su ga: herojem nacije, stijenom koja je bila tu kada je najviše trebalo, njegov izraz lica nazvali su "ledeno hladnim" prikazavši tri maestralne obrane penala koje su najzaslužnije što ćemo Vatrene gledati u četvrtini finala Svjetskog prvenstva u Katru.

Posebno su izdvojili trenutak kada ga je kapetan momčadi Luka Modrić zagrlio i čestitao mu. "Ako ste vidjeli kapetane, točno znate što ovo znači. Pogledajte trenutak kada je Modrić pomogao da Livakovićeva međunarodna karijere promijeni smjer", napisali su.

Utakmice vatrenih sve su odreda bile visoko na listi prioriteta državnog vrha Hrvatske. Ipak, do ove utakmice Kolinda Grabar-Kitarović bodrila ih je s tribina, no ovaj put maestralnu pobjedu čestitala je digitalnim putem.

image

Kolinda Grabar-Kitarović čestitala je Vatrenima

INSTAGRAM

U svečanoj loži osminu finala gledao je premijer Andrej Plenković, a njegov sin Mario u dresu Luke Modrića bio je zvijezda gledatelja.

image

Premijer sa sinom u loži

TOM DUBRAVEC CROPIX

"Ponosni smo i sretni. Bravo HRVATSKA!", napisao je premijer uz niz fotografija na svom službenom profilu.

Izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić svima je otkrio kako je izgledala večera nakon ove velike pobjede. "Iznad svih Hrvatska!", napisao je. Nogometaši i stručni dio ekipe bili su raspjevani, a izbornik je snimio djelić kada su pjevali "Moja domovina".

Linker
16. travanj 2024 06:32