Novi udarac

Harryjev obračun s bratom i obitelji tek je počeo

Donosimo što se nalazi u drugom traileru za šestodijelnu Netflixovu dokumentarnu seriju čija će prva epizoda biti prikazana u četvrtak, 8. prosinca.

Stigao je novi trailer Netflixove eksplozivne dokumentarne serije "Harry & Meghan" u kojoj će vojvode od Sussexa ispričati sve o odnosu s kraljevskom obitelji i zašto su se, konkretno, povukli s mjesta starijih članova obitelji prije dvije godine, postali financijski neovisni i preselili se u Kaliforniju. Bitna stavka njihove financijske neovisnosti odnosi se na unosnu dokumentarnu seriju o njima sa šest epizoda: prva će se prikazati već u četvrtak, 8. prosinca, a ostatak moći će se pogledati 15. prosinca. Kao posebnu poslasticu, Netflix osim razgovora s Harryjem i Meghan, najavljuje i komentare prijatelja pa čak i članova (kraljevske?) obitelji od kojih neki "nikada nisu javno govorili o onome čemu su svjedočili", prenosi CBS.

Pomno pripreman Netflixov projekt snažno je odjeknuo. Njegov stariji brat William bijesan je zbog nezgodnog tajminga: promocija dokumentarne serije poklopila se s njihovim posjetom Americi od kojeg su njegova supruga Catherine i on mnogo očekivali.

image

Princ William i Catherine, princeza od Walesa na dodjeli nagrade Earthshot u Bostonu.

PA IMAGES/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA

Nisu posve nezadovoljni, lijepo su primljeni, mahali su im i darovali cvijeće, ali izostalo je oduševljenje koje su, zacijelo, priželjkivali. Princ od Walesa bijesan je zbog činjenice da je trailer zasjenio njegovu nedavnu dodjelu nagrade Earthshot za borbu protiv klimatskih primjena u Bostonu (tu uvredu članovi britanske kraljevske obitelji teško mogu otrpjeti), njegova supruga pragmatično se pomirila s vidljivim pomanjkanjem interesa američke javnosti, a kad se pomislilo da su Harry i Meghan postigli što su htjeli - objavljena je nova najava. Čini se da je drugi udarac u pleksus kraljevskoj obitelji još ubojitiji. U kadru je princ Harry, čije prethodne izjave o dokumentarcu već imaju 1,7 milijuna pregleda na Twitteru.

image

Nikad objavljena fotografija iz privatnog života para.

IMP FEATURES/IMP FEATURES/PROFIMEDIA

Ovaj put govori: "Postoji hijerarhija u obitelji. Znate, postoje svakojake priče. To je prljava igra". Prikazuju se snimke njegove majke, princeze Diane, kao žrtve paparazza, što Harry komentira šokantnom izjavom: "Bol i patnja žena koje se udaju u kraljevsku ustanovu ... to je hranjenje ludila." Otkrio je što je osjećao kada je shvatio da njegova obitelj nikad neće zaštititi Meghan: "Bio sam prestravljen. Nisam htio da se povijest ponovi." Komentator je dodao: "To je bio rat protiv Meghan jer im nije odgovarala”. Trenutak kasnije precizirano je da je razlog za to - njezina rasa.

image

Meghan ponovno u suzama.

IMP FEATURES/IMP FEATURES/PROFIMEDIA

Za Harryjevu obitelj streaming div je opaki trn u peti zbog serije "Kruna", a njihov dokumentarni projekt samo je kap preko čaše nakon koje, zacijelo, slijedi odmazda. Dio britanskih medija već je počeo secirati dosad objavljene trailere: kako to uvijek biva, pronašli su pogreške. Primjerice, otkriveno je kako je fotografija kojom se, dok Harry govori: "Morao sam učiniti sve što sam mogao da zaštitim svoju obitelj...", sugerira da su njega i Meghan proganjali paparazzi - zapravo snimljena na londonskoj premijeri filma "Harry Potter i Darovi smrti, 2. dio" još u srpnju 2011. godine, prije nego što su Harry i Meghan 2016. prohodali.

image

Harry i Meghan u najavi dokumentarca.

IMP FEATURES/IMP FEATURES/PROFIMEDIA

Na tapeti se našla i fotografija iz najava na kojoj Harry i Meghan izlaze iz Buckinghamske palače, navodno snimljena kad su proljetos posjetili njegovu baku, kraljicu Elizabetu. Naime, dovođenje privatnog (Netflixovog) snimatelja u kraljevsku rezidenciju kršenje je protokola, što se vojvodama od Sussexa jako zamjera. Ljutili se na njih ili ne, dokumentarac će postići cilj. Uspjeli su iživcirati sve koje su htjeli "piknuti". A kad mine gungula zbog trailera, slijedi objava Harryjevih memoara. Bit će zanimljivo pratiti kako će se kraljevska obitelj nositi s knjigom zbog koje već sad strepe. S druge strane, hoće li Harry na kraju balade postići što je naumio? Hoće li mu osveta donijeti mir?

Linker
25. travanj 2024 00:20