drugi veliki gubitak

Gubitak HRT-ovog reportera: ‘Ne mogu izbrisati njene poruke, kamoli izgovoriti riječ pokojna‘

Splitski reporter koji je u emisiji Dobro jutro Hrvatska svojim uvijek zanimljivim i kreativnim prilozima osvojio gledatelje, iza nasmijanog lica skriva veliku obiteljsku tragediju koja ga prati od dječačkih dana.

Simpatični Šime Kovačević, svestrani splitski novinar, reporter i dizajner koji je postao zaštitno lice HRT-ove emisije Dobro jutro Hrvatska, ovih je dana otvoreno progovorio za Slobodnu Dalmaciju o životnim traumama.

Naime, rođen u velikoj obitelji kao jedini sin uz pet sestara, a krajem prošle godine izgubio je dvije godine mlađu sestru Valentinu koja se pet godina borila s karcinomom dojke.

image

Svestrani Šime Kovačević osim novinarstva bavi se uređenjem interijera i modnim dizajnom

PAUN PAUNOVIC/CROPIX CROPIX

"Još nisam svjestan da je otišla. Nemam snage izbrisati njezine poruke, broj, a kamoli upotrijebiti riječ – pokojna. Evo, i sada sam to jedva izgovorio. Nisam vidio ni osmrtnicu. Toliko puta sam se divio njezinoj snazi i pitao se kako izdržava sve te kemoterapije i kako bi meni bilo na njezinom mjestu… Borila se poput lavice, nisam nikada vidio hrabriju ženu. Ona nas je tješila, a ne mi nju. Bila mi je uistinu najbolja prijateljica, pazila je na mene kao da mi je mama iako sam stariji od nje", kazao je Šime Kovačević kojeg blagdansko vrijeme podsjeća na obiteljsku tragediju.

No ona je samo posljednja koja mu se dogodila u životu. U međuvremenu je izgubio oba roditelja, a kada je ima samo 11 godina preminula mu je i starija sestra Alemka od srčanog zastoja sa samo 22 godine. To je bio šok od kojeg se dugo oporavljao.

image

Splitski reporter hrabro se nosi sa životnim tregedijama

NIKOLA VILIC/CROPIX CROPIX

"U tom vam trenutku stane svijet. Rekao sam sebi da ću biti super učenik, vrijedan i marljiv, samo da ponovo oživim", rekao je Kovačević koji se i u najtežim životnim trenucima ponašao kao vrhunski profesionalac ne dajući naslutiti kroz kakve životne tragedije je prošao.

Linker
25. travanj 2024 08:02