NEJA MARKIČEVIĆ/CROPIX
Dario Zurovec

Gradonačelnik u ‘Plesu sa zvijezdama‘: ‘I političari mogu njihati kukovima i biti nasmijani‘

Zavirili smo na plesnu probu Darija Zurovca i njegove mentorice Helene Janjušević i doznali kako se svestrani gradonačelnik Svete Nedjelje i saborski zastupik snašao u novoj ulozi.

Zavirili smo na plesnu probu Darija Zurovca i njegove mentorice Helene Janjušević i doznali kako se svestrani gradonačelnik Svete Nedjelje i saborski zastupik snašao u novoj ulozi.

Prvi put u povijesti hrvatske inačice showa "Ples sa zvijezdama" među 13 natjecatelja će biti i jedan političar. Riječ je o Dariju Zurovcu, gradonačelniku Svete Nedelje i saborskom zastupniku, kojem će u popularnoj emisiji Nove TV plesna partnerica biti Helena Janjušević. Tjelovježba mu nije strana - voli teretanu, tajlandski boks i utrke s preprekama, a da se odlično snalazi i s plesnim koracima uvjerili smo se posjetivši par na jednoj od njihovih posljednjih proba uoči live emisije.

image

Dariju su najveći izazov latino plesovi

NEJA MARKIČEVIĆ/CROPIX

Svakodnevni plesni treninzi učinili su Darijev dnevni raspored još dinamičijim, no zahvaljujući dobroj organizaciji političar uspješno balansira poslovnim, plesnim, ali i obiteljskim obvezama. Naime, on i supruga Nikolina, diplomirana ekonomistica s kojom je u braku pet godina, u srpnju prošle godine postali su roditelji kćerkice Mile, a Dario nam kaže kako je svo svoje slobodno vrijeme prilagodio njoj.

image

Za Helenu kaže kako je perfekcionist i vrlo radišna

NEJA MARKIČEVIĆ/CROPIX
Prije svega - kako ste? Prva live emisija je pred vratima, ima li treme, straha, panike?

- Za sada odlično, sigurno i samouvjereno. Trema je uvijek prisutna, kao i svojevrsni strah, što smatram da uvijek treba biti prisutan. Nije mala stvar nastupati pred velikom publikom. No nisam paničar po prirodi. Panike stvarno nikad kod mene nema. Smatram da se mirne, hladne glave i smirenošću uvijek može napraviti više.

S mentoricom Helenom trenirate svakodnevno. Koliko vam je teško u svome rasporedu pronaći i vrijeme za plesni trening?

- Zamijenio sam svoje treninge s plesnima i to je sve. Vrlo malo i kratko pauziram na treninzima jer mi je cilj čim više naučiti. Nadam se da je mentorica zadovoljna.

Znam da volite fizičku aktivnost, no kakva su bila vaša iskustva s plesom prije ulaska u show?

- Kao dijete sam išao na jedan vrlo kratki plesni tečaj zbog simpatije, a zadnjih nekoliko godina isključivo sam sa suprugom plesao po svadbama.

image

Sportske treninge Dario je zamijenio plesnima

NEJA MARKIČEVIĆ/CROPIX
Kako se slažete s mentoricom? Kako biste je opisali?

- Mislim da se sad nakon izvjesnog vremena treniranja i uhodavanja u potpunosti kužimo. Radišna je, vrlo energična i sviđa mi se što je perfekcionist.

Smatrate li se dobrim učenikom? Koliko ste napredovali od početka treninga?

- To trebate pitati Helenu, najbolje da ona ocijeni jer mi je teško biti objektivan. Osjećam da sam popravio držanje, koje mi je bilo jako loše, što je možda i najvažnije. Nadam se da će i koraci biti perfektni.

image

Odlučio je sudjelovati u emisiji jer ne prihvaća stav da se nešto - ne može

NEJA MARKIČEVIĆ/CROPIX
Što vam na probama najbolje leži, a što vam predstavlja najveći izazov?

- Standardni plesovi mi leže, a izazov mi je to držanje, leđa i vrat, te latino plesovi koji su nešto opušteniji. Valjda nakon bavljenja politikom mi se teže opustiti pa latino ide nešto sporije (smijeh).

Političare ne viđamo često u zabavnim TV formatima, no ispričali ste da volite rušiti stereotipe te da se niste mnogo dvoumili oko sudjelovanja u showu. Jeste li se zbog toga susreli s kojom negativnom reakcijom ili komentarom?

- Uvijek ima negativnih komentara, no da sam se dao obeshrabriti svaki put, ne bih daleko došao u životu. Cijeli život slušam da se nešto ne može i da je nemoguće. Takav stav ne prihvaćam i zato sam u emisiji.

image

Kao dijete je upisao tečaj plesa zbog simpatije

NEJA MARKIČEVIĆ/CROPIX
U showu ćemo vas imati prilike upoznati u sasvim novom svjetlu. Što bi ste voljeli pokazati ljudima?

- Volio bih pokazati kako je ples i uživancija. Kako i političari mogu njihati kukovima i biti iskreno nasmijani dok se bave plesom. Ujedno, možda ćete i saznati neke stvari koje političari o sebi ne otkrivaju.

Tko će biti vaši najveći navijači pred malim ekranima?

- Obitelj, supruga, kćer, roditelji te malo neočekivano, frendovi sa spartana i iz kluba tajlandskog boksa Ban Keglevich. Jako su pozitivne reakcije u susjedstvu.

image

Za show treniraju svakodnevno

NEJA MARKIČEVIĆ/CROPIX
Kakve su reakcije vaše obitelji na sudjelovanje u showu?

- Njima je to super, draže im je od kontaktnih sportova, dugih trail trčanja i spartana. Misle da je manja šansa za ozljedu, a vole svi plesati i pjevati.

Nedavno ste postali otac, kako balansirate posao, ples i očinske obveze?

- U principu sam slobodno vrijeme prilagodio djetetu, a neke stvari čitam i radim u gluho doba noći. Znao sam primjerice prilikom mijenjanja pelena u četiri ujutro još sat vremena čitati i pripremati se za neke rasprave ili konferencije.

image

Uoči prve live emisije Dario je samouvjeren

NEJA MARKIČEVIĆ/CROPIX
Kako izgleda vaš prosječni dan?

- Buđenje u tri navrata tijekom noći, ujutro idem do grada ili sabora, tijekom dana iskombiniram i plesni trening. Imam strogi raspored koji ne trpi previše kašnjenja jer onda sve zajedno povuče. Ponekad dođem na sat vremena doma, čisto da sam s djetetom, ali onda sam cijeli ili u uredu ili po drugim obavezama. S time da mi jako slično izgleda i vikend, subota i nedjelja. Šećem s dijetetom u kolicama, čitam i odgovaram na mailove.

Što je još, uz sport, vaša strast i kako se opuštate?

- Odlučio sam ove godine više čitati jer sam prošle nešto manje, a knjige volim, uz serije i filmove. Zadnje sam pročitao biografiju Clinta Eastwooda, a sad sam na par političkih knjiga: jednoj koja opisuje raspad Jugoslavije, rat i prepiske razgovora političara,a sljedeća je knjiga o Barracku Obami. Zanima me širok dijapazon knjiga te se nadam da ću stići pročitat zacrtano.

image

Najveći navijači su mu obitelj, supruga i kćer te prijatelji

NEJA MARKIČEVIĆ/CROPIX
Linker
27. travanj 2024 01:08