ROY ROCHLIN/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA
UŠAO U POVIJEST

Glumac živi svoj san: Jared Leto se popeo na najpoznatiju zgradu u New Yorku

Frontmen grupe Thirty Second to Mars ispisao je povijest, a istovremeno i ostvario svoj san.

Frontmen grupe Thirty Second to Mars ispisao je povijest, a istovremeno i ostvario svoj san.

Poznati pjevač i glumac, Jared Leto popeo se na Empire State Building te ispisao povijest jer je prva osoba koja je to učinila. Na pothvat se odlučio kako bi promovirao početak turneje benda Thirty Seconds to Mars.

"Uspio sam, živ sam. Stigao sam do vrha. Baš sam govorio kako sam vidio svoju majku na prozoru 80. kata i to je bilo lijepo iznenađenje", rekao je u intervjuu za Today nakon uspona.

Njegov potez iznimno je hrabar, a i sam je priznao kako je uspon bio znatno teži nego što je očekivao. "Bio sam više uzbuđen nego nervozan. Ali moram biti iskren, bilo je mnogo teže nego što sam mislio da će biti", dodao je Leto.

51-godišnjem frontmenu grupe Thirty Seconds to Mars je ovo oduvijek bio san, a sada uspon na poznatu građevinu može prekrižiti s liste želja.

image
ROY ROCHLIN/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA
image
ROY ROCHLIN/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA

"Nedavno smo objavili album "It‘s the End of the World But It‘s a Beautiful Day". Stoga je ovo bilo slavlje za turneju i uživanje u stvarima koje nas vesele. Oduvijek sam bio fasciniran s Empire State Buildingom i volim se penjati", objasnio je glumac koji je dobio prestižnu nagradu Oscar za film "Dallas Buyers Club".

image
MEDIAPUNCH/SHUTTERSTOCK

Američki glumac i pjevač jednom je izjavio da svoj uspjeh duguje osebujnom karakteru. Stoga ne iznenađuje da se upisao u povijest, a ovo mu nije prvi put da se penje na građevine. Naime, u rujnu se talentirani pjevač u sklopu promocije novog albuma u plastičnim natikačama uspeo na vanjski zid hotela De Rome Berlin Mitte u kojem je odsjeo. Slične scene je ove godine priuštio i stanovnicima Praga, gdje se također uspeo po zidu hotela u kojem je boravio. A u New Yorku je prekinuo vožnju biciklom da se popne na građevinu čija mu se fasada učinila dovoljno izazvanom za penjački pothvat.

Jared je također i iskusni slobodni penjač, a penjao se po nekim od najzahtjevnijih stijena po Sjedinjenim Američkim Državama. Snimke njegovog penjanja se čine ekstremno strašnima, ali glumac je vezan sigurnosnim užetom pa njegovi obožavatelji na društvenim mrežama mogu odahnuti dok gledaju neustrašivog pjevača. Godine 2016. režirao je dokumentarac od pet epizoda "Great Wide Open" gdje se penjao po stijenama i istraživao nekoliko američkih nacionalnih parkova kao što su Yosemite i Yellowstone.

Dok se ne bavi svojim avanturističkim hobijem, Jared stvara glazbu i održava koncerte. Turneja benda Thirty Seconds to Mars bi trebala započeti u Južnoj Americi 15. ožujka, nakon čega odlazi u Europu i Sjevernu Ameriku, a trebala bi završiti na Novom Zelandu 19. rujna 2024. godine.

Podsjetimo, "Thirty Seconds to Mars" je američki rock bend iz Los Angelesa koji je osnovan 1998. godine. Bend je poznat po pjesmama "The Kill", "Closer", "Hurricane", "From Yesterday" i brojnim drugim. U bendu je 15 godina kao gitarist svirao hrvatski glazbenik Tomo Miličević, od 2003. do 2018. godine.

Linker
29. travanj 2024 06:28