SNIMKE UKLONJENE

Glumac morbidnim priznanjem šokirao gledatelje, pozivaju na bojkot hit serije

Snimka u kojoj David Choe opisuje kako napastuje ženu morala je biti uklonjena s Twittera kako se ne bi "kršila autorska prava".

Zvijezda Netflixove hit serije "Beef", glumac i grafiter David Choe, našao se na udaru javnosti nakon što je objavljena snimka njegovog podcasta iz 2014. u kojoj otvoreno opisuje kako je seksualno zlostavljao maserku. Novinarke Aura Bogado i Meecham Whitson Meriweather objavile su u četvrtak, svaka na svom računu na Twitteru, isječak iz epizode "Erection Quest" ("Potraga za erekcijom") Choeovog podcasta "DVDASA", no već u nedjelju snimke su uklonjene. Obje su, naime, dobile e-poruku od Twittera kojom su ih upozorili na Zakon o autorskim pravima u digitalnom tisućljeću (DMCA), što je zatražio osobno Choe. Kako piše Variety, u tim e-mailovima netko, navodno Choe, piše u ime Zaklade David Young Choe i opisuje objave Bogado i Meriweather kao "kršenje autorskih prava" i traži da se uklone „odmah”.

Snimke su uklonjene, no informacija o gnjusnom činu i sramotnom nastupu već se proširila i uznemirila gledatelje serije koji pozivaju na njen bojkot. U prenesenom podcastu Choe govori suvoditeljici, porno glumici Asi Akira, o tome kako je masturbirao pred ženom koju je nazvao Rose i opisao je kao Afroamerikanku. Potom ju je prisilio na oralni seks sve dok nije ejakulirao. "U biti nam sada govoriš da si silovatelj i da je silovanje jedini način da ti se digne", rekla je Akira, na što je Choe odgovorio potvrdno.

image

Choe (u sredini) na premijeri serije "Beef" s glumcem Stevenom Yeunom i Tedom Sarandosom s Netflixa

JC OLIVERA/GETTY IMAGES VIA AFP

Podcast je izazvao buru gnjeva i kad je prvi puta objavljen, a Choe se tada branio da je priča "izmišljotina" i da ga ne prikazuje onakvim kakav jest. "Nisam silovatelj, mrzim silovatelje i mislim da silovatelje treba silovati i ubiti", rekao je u svoju obranu, piše BuzzFeed. Tvrdio je da je bio glup i da je samo "loše ispričao priču" te da su ga pogrešno shvatili. No, gledatelji su sada zgroženi njegovim ponašanjem, nazivaju ga bolesnim i uznemirujućim te na društvenim mrežama pozivaju na bojkot serije "Beef" koja je dosad skupljala samo pohvale i nove gledatelje. Sada mnogi pišu kako neće gledati seriju, a neki ukazuju i na odgovornost glavnih zvijezda serije - Ali Wong i Stevena Yeuna. Po riječima tvorca serije, Lee Sung Jina, oni su razlog zbog kojeg je Choe, koji glumi kriminalca Isaaca Choa, dobio ulogu. "Ako su znali za to, morat će to objasniti!", napisao je korisnik Twittera.

Linker
13. travanj 2024 02:14