nije kriv

Glumac koji je utjelovio Tuđmana oslobođen optužbi za seksualno uznemiravanje

Slavni oskarovac riješio se teškog krimena koji mu je zaustavio karijeru, tužba glumca Atonhyja Rappa koji je pokrenuo lavinu optužbi protiv Spaceya odbačena je kao neutemeljena, no pred njim je još dug put kako bi sprao ljagu sa svog imena.

Oskarovac Kevin Spacey na kratko može odahnuti. Nakon tri tjedna suđenja, sud u New Yorku odbacio je tužbu za seksualni napad koju je protiv njega 2020. podnio glumac Anthony Rapp. On je bio prvi koji je pokrenuo lavinu istih ili sličnih optužbi koje su stigle na račun legendarnog glumca kojem se od onda više nego uspješna karijera strmoglavila u bezdan.

Podsjetimo, danas 50 godišnji Anthony Rapp optužio je Kevina Spaceya da ga je kao 14-godišnjaka seksualno uznemiravao, a za odštetu je tražio 40 milijuna dolara.

image

Glumac Anthony Rapp koji tvrdi da ga je Spacey snubio dok je imao 14 godina

PATRICK LEWIS/STARPIX FOR THE PALEY CENTER FOR MEDIA/SHUTTERSTO

Na sudu je svjedočio i Kevin Spacey koji je rekao da je bio šokiran kada je s tim optužbama prije pet godina u javnost izašao njegov mlađi kolega.

"Nisam znao kako bi to mogla biti istina. Sigurno ne bih mogao biti seksualno zainteresiran za gospodina Rappa jer je bio maloljetan", tvrdio je.

Tijekom suđenja upitan je o sugestiji Anthonyja Rappa da je "prevarant" jer nije ranije otkrio da je gay, na što je Spacey odgovorio kako je uvijek bio povučen u vezi svog privatnog života, uključujući i djetinjstvo, jer je njegov otac imao rasističke i homofobne stavove.

Rappovi odvjetnici u završnom govoru ustvrdili su da se Kevin Spacey previše izmotavao i da ima previše rupa u sjećanju, a onda im je brutalno uzvratila njegova odvjetnica Jennifer Keller.

image

Kevin Spacey i Robin Wright u seriji House Of Cards

THE HOLLYWOOD ARCHIVE/HOLLYWOOD ARCHIVE/PROFIMEDIA

"Gospodin Rapp ovim je suđenjem dobio više medijske pažnje nego u cijelom svom glumačkom životu", zaključila je.

No iako se riješio ove optužbe, pred Kevinom Spaceyem još je dug put da opere ljagu sa svog imena.

Zbog višestrukih optužbi za nedolično seksualno ponašanje njegova karijera se iz zvjezdanih visina strmoglavila u bezdan. Netflix ga je promptno izbacio iz super uspješne serije Kuća od karata, a Christopher Plummer zamijenio ga je u ulozi J. Paula Gettyja u filmu Sav novac svijeta.

image

Oskarovac posljednjih godina više hoda po sudovima nego po filmskim setovima

SOPA IMAGES/DDP USA/PROFIMEDIA

U kolovozu je dobio presudu da mora platiti 31 milijun dolara producentima Kuće od karata za troškove koje su imali nakon što su ga otpustili iz serije, a posljednjih godina nije baš zarađivao s obzirom dan išta nije niti snimao.

A u Velikoj Britaniji čeka ga još pet zasebnih optužbi za seksualno zlostavljanje za koje se ranije ove godine izjasnio da nije kriv, a suđenje počinje u lipnju iduće godine. Spacey je obećao britanskim vlastima da će se pojaviti na sudu.

Linker
25. travanj 2024 22:31