PROFIMEDIA
Manjak dokaza

Glumac Armie Hammer ipak neće biti optužen za silovanja i seksualne napade

Žena je optužila glumca da ju je napao i silovao više od četiri sata 2017. godine, ali tužitelji su rekli da nema dovoljno dokaza koji bi poduprli tu optužbu.

Žena je optužila glumca da ju je napao i silovao više od četiri sata 2017. godine, ali tužitelji su rekli da nema dovoljno dokaza koji bi poduprli tu optužbu.

Glumac Armie Hammer neće biti optužen u slučaju seksualnog napada koji je protiv njega podignut 2021. godine. Zvijezdu filma "Društvena mreža" za silovanje i fizičko zlostavljanje optužila je žena s kojom je bio u povremenoj vezi četiri godine.

Okružno tužiteljstvo Los Angelesa odlučilo je da neće podići tužbu protiv glumca nakon opsežne istrage. "U ovom slučaju, tužitelji su proveli izuzetno temeljit pregled, ali su utvrdili da u ovom trenutku nema dovoljno dokaza da se gospodin Hammer optuži za zločin", rekla je Tiffiny Blacknell, šefica odnosa s javnošću ureda državnog odvjetnika za portal The Hollywood Reporter. “Kao tužitelji, imamo etičku odgovornost podići optužnice samo za one slučajeve koje možemo dokazati bez svake sumnje... Zbog složenosti odnosa i nemogućnosti da dokažemo seksualni odnos bez pristanka, nismo u mogućnosti dokazati optužbe izvan svake sumnje.”

image
PROFIMEDIA

Podsjetimo, tužiteljica poznata kao Effie prijavila je glumca policiji u veljači 2021. tvrdeći da ju je silovao 2017. i da ju je izložio zlostavljanju. “Mislila sam da će me ubiti”, rekla je na konferenciji za novinare.

Njezine tvrdnje došle tijekom niza drugih priča o tome kako je Hammer sudjelovala u BDSM aktivnostima s drugim ženama uz optužbe za ponašanje koje je otišlo predaleko. Hammer je od tada priznao da je "dinamika moći bila isključena" i da se ponašao kao "šu***", ali da su odnosi bili sporazumni. Njegov odvjetnik nazvao je Effiene optužbe "traženjem pažnje i nepromišljenim".

U svom nedavnom intervjuu Hammer je dodao: “Imao sam vrlo intenzivan i ekstreman način života. Pokupio bih te žene, doveo ih u ovaj vrtlog putovanja, seksa, droge i velikih emocija koje lete okolo, a onda čim bih završio, samo bih ih ostavio i prešao na sljedeću ženu, zbog čega se ta žena osjeća napušteno ili iskorišteno.”

image
PROFIMEDIA

Također je tvrdio da ga je mladi pastor seksualno zlostavljao u dobi od 13 godina, što je, vjeruje, dovelo do njegovog zanimanja za BDSM jer se u to vrijeme osjećao "nemoćnim". “Moji interesi su se tada pretvorili u želju da imam kontrolu nad situacijom, seksualno", dodao je.

Nakon optužbi, agencija koja ga je zastupala raskinula je suradnju s njime i izgubio je nekoliko značajnih uloga i primanja. Hammer se nakon vijesti o tome da neće biti optužen za silovanje i seksualno zlostavljanje oglasio na Instagramu gdje je zahvalio uredu državnog odvjetnika. "Zahvalan sam državnom odvjetniku koji je proveo istragu i zaključio ono što sam govorio cijelo vrijeme, a to je da nikakav zločin nije počinjen“, napisao je Hammer

Linker
26. travanj 2024 00:51