Veliko priznanje

Glazbena legenda Tina Turner dobila je svoju barbiku, zapanjujuće nalikuje pjevačici

Posebnu pozornost dizajner je posvetio njezinoj kosi, a lutka je kompliment kojim joj tvrtka Mattel odaje u sklopu svoje serije Barbie Signature Music Series.

Bilo je samo pitanje vremena kada će glazbena legenda Tina Turner dobiti svoju Barbie lutku. Nedavno je predstavljena javnosti i vrlo nalikuje pjevačici: svima znana raskuštrana frizura, omiljena boja ruža, crna minica, crne salonke, prepoznatljiva traper jakna, sve je na svom mjestu.

"Posebnu pozornost posvetili smo kosi kako bi odgovarala izgledu pjevačice iz svih kuteva. Koristili smo puno laka za kosu," otkrio je u šali dizajner Tinine lutke, Bill Greening.

Barbika je kompliment kojim tvrtka Mattel odaje priznanje jednoj od najvećih pop zvijezdi svih vremena u sklopu svoje serije Barbie Signature Music Series.

image

Barbie lutka Tina Turner.

COURTESY OF MATTEL/MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA

"Čast mi je poželjeti dobrodošlicu svojoj Barbie među legende koje su, svaki na svoj način, u glazbenoj industriji utirali put novim generacijama", rekla je dirnuta Tina Turner koja je od 2010. u mirovini i živi u Švicarskoj. Doduše, prije pet godina sudjelovala je u postavljanju mjuzikla o sebi na londonskom West Endu: producenti predstave nekako su je uspjeli nagovoriti da im se pridruži u Londonu i prekontrolira je li u showu sve na svom mjestu.

"Premda ovo nisam željela, dobila sam toliko pisama obožavatelja da sam se, bar nakratko, morala vratiti. Producenti su me izvukli iz mirovine, vrlo uzbuđena što ću biti dio svega ovoga", tada je izjavila.

Njena Barbie lutka (stoji 55 dolara), a ujedno je čestitka legendi povodom 40. obljetnice izdavanja hita "What‘s Love Got to Do With It", piše Page Six.

Dobitnica dvanaest Grammyja nije jedina glazbena ikona s vlastitom Barbie: David Bowie i Gloria Estefan također su ih dobili. Sada su na potezu fanovi i kolekcionari, mini Tina zacijelo će biti razgrabljena.

Linker
18. travanj 2024 08:04