XAVIER COLLIN/IMAGE PRESS AGENCY/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA
Nije na prodaju

George Clooney odgovorio na tračeve oko prodaje kuće na jezeru Como: "To nije istina!"

Već neko vrijeme kruže glasine da slavni glumac prodaje svoju vilu na jezeru Como te da za nju traži vrtoglavo visok iznos.

Već neko vrijeme kruže glasine da slavni glumac prodaje svoju vilu na jezeru Como te da za nju traži vrtoglavo visok iznos.

George Clooney kategorički odbija tvrdnje da prodaje vrijednu nekretninu u Italiji koja je u njegovom posjedu već više od 20 godina. Glasine je slavni glumac preko svog glasnogovornika demantirao za časopis People.

"Prvi put sam za ovu vijest čuo kad ju je objavio Page Six. Nakon toga su je svi preuzeli. To nije istina", glumčeve su riječi koje je prenio njegov glasnogovornik. Tako su ušutkali sve koji su posljednjih dana na sva zvona objavljivali da je slavni glumac odlučio prodati obožavanu vilu za 100 milijuna dolara. Kao razlog prodaje mediji su navodili njegovu zabrinutost prisutnošću paparazza, ali i navodnu informaciju da njegova supruga Amal ipak više voli kuću koju posjeduju u francuskoj Provansi.

image
MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA

Raskošnu nekretninu na jezeru glumac je kupio još 2002. godine, a, prema pisanju Washington Posta, vila Oleandra stajala ga je oko 10 milijuna dolara. No njezina je vrijednost u posljednja dva desetljeća itekako porasla, a procjene iz 2022. kažu da sada vrijedi oko 100 milijuna dolara. Također, prema navodima Washington Posta, upravo je slavni glumac odgovoran za pomamu za nekretninama u tom dijelu Italije što je rezultiralo drastičnim skokom cijena koje su se od tada poduplale.

Clooney nije stao samo na vili Oleandri te je nekoliko godina kasnije kupio i teren uz samu vilu te tako postao vlasnikom jedne od najvećih privatnih kuća na tom području. No vila s 25 soba za glumca nema samo novčanu vrijednost, dapače uz nju veže i posebne emocije jer je upravo tamo 2013. godine upoznao suprugu Amal. Naime, Amal se tada, dok je bila u prolazu na putovanju prema Cannesu, pridružila skupini koja je večerala kod Clooneyja. "Pomislio sam kako je prekrasna, humoristična i očigledno pametna", rekao je glumac jednom prilikom o njihovom prvom susretu. U razgovoru za emisiju "My Next Guest Needs No Introduction" Davida Lettermana glumac je kazao da ga je, prije negoli je upoznao Amal, nazvao agent i rekao mu: "Upoznao sam ženu koja dolazi u tvoju kuću i s kojom ćeš se oženiti". Tako je i bilo već godinu dana kasnije kad su se oženili u Veneciji.

image
MVS/SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA

Upravo zato ova vila nosi posebno sentimentalno značenje za glumca koji već godinama često u njoj ugošćuje brojne svjetske zvijezde. Tako je tamo 2004.godine kratko boravila cijela ekipa filma "Oceanovih 12", a 2018. to je učinila i Jennifer Aniston koja je u vili odsjedala dok je snimala film "Murder Mystery". 2010. godine se pak u njoj održalo i vjenčanje, ono između glumice Emily Blunt i glumca Johna Krasinskija o čemu je glumac nekoliko godina kasnije govorio u gostovanju u emisiji slavne komičarke Ellen DeGeneres: "Tek nakon što nas je pitao četvrti puta sam pristao na to. Prva sam tri puta mislio da nema šanse da misli za ozbiljno" kazao je Krasinski o velikodušnom gostoprimstvu Georgea Clooneyja.

Linker
27. travanj 2024 02:21