OAZA MIRA

Ekskluzivno: Zavirili smo u stan Antonije Blaće i njezinog supruga Hrvoja Brlečića

TV voditeljica se nikad s takvim veseljem nije vraćala kući kao posljednje tri godine, otkako je sa suprugom Hrvoje Brlečićem kupila vlastiti stan od 75 kvadrata u centru Zagreba.

Radni dan joj počinje u šest ujutro jakom kavom i treningom, poslovne obaveze zaokupljaju je do navečer - što je Antoniji Blaće najdraži dio dana jer tada se vraća domu svom. Svaki povratak kući ispunjava je toplinom, pogotovo posljednje tri i pol godine - otkako je sa suprugom, bivšim vaterpolistom Hrvojem Brlečićem, nakon dugogodišnjeg podstanarstva kupila stan u centru Zagreba. U domu voditeljice i producentice RTL-ovog kviza "Dođi, pogodi, osvoji" te panelistice showa "Masked Singer" uvijek je veselo i glasno - za što je zaslužan njihov ovčar Čarli, koji je ravnopravan član obitelji već šest godina.

image

Pas Čarli ravnopravan je član obitelji

MARKO MIŠČEVIĆ/ CROPIX

"Imali smo sreće s kupnjom stana, bio je to zadnji trenutak kad su se nekretnine u Zagrebu prodavale po "normalnim" cijenama. Bilo nam je bitno da se možemo odmah useliti, da ne moramo uređivati i u međuvremenu još plaćati najamninu, a ovaj stan je bio u odličnom stanju. Kuhinja nam je ostala od bivšeg vlasnika, a prvih nekoliko mjeseci spavali smo na madracu u dnevnom boravku. Imam fotografije - Hrvoje, ja i pas, stvari oko nas, sve prazno, nije još bilo kauča. Malo po malo smo uređivali, birali namještaj malo po njegovom, a malo više po mojem ukusu", govori Antonija, koja voli tople, nonšalantno uređene i udobne prostore s mnogo knjiga - pa je tako uredila i svoj stan.

image

Kod odabira kauča prioritet je bila udobnost i veličina

MARKO MIŠČEVIĆ/ CROPIX

"Nisam poklonica minimalizma u uređenju, draže mi je vidjeti i osjetiti da tu netko živi. Važnije mi je da prostor ima dušu nego samo estetiku", objašnjava i dodaje kako se u njihovom domu uvijek nešto događa. Rado primaju goste, druže se s prijateljima, pripremaju hranu, pa su kuhinja i dnevni boravak centralni dio stana.

image

Ilustracija s vjenčanja Antonijina je najdraža uspomena

MARKO MIŠČEVIĆ/ CROPIX

"Stan ima 75 četvornih metara, što je idealna veličina za nas dvoje i psa. Ne znam što bih s više prostora, s obzirom na to da ionako živimo u ovih 30 kvadrata središnjeg dijela stana. Imam i malu radnu sobu, koja zapravo malo po malo postaje ostava jer kad dođem sa snimanja, prvo sve vreće i stvari ubacim tamo. Kad god je trebam koristiti, prvo moram sve raskrčiti! Kauč u dnevnoj sobi moja je zona za opuštanje, kao i kuhinja jer obožavam kuhati. Ako nas prijatelji iznenade, kod nas se uvijek nešto nađe. I Hrvoje zna kuhati pa smo često zajedno za štednjakom. Ja sam možda više sklona eksperimentiranju od njega i stalno nešto novo izmišljam. Recimo, moj hit su tortilja pizze, svi polude kad ih napravim", govori voditeljica.

image

Voditeljica ne voli minimalizam, više joj se sviđa kad dom ima "dušu"

MARKO MIŠČEVIĆ/ CROPIX

Dodaje kako njihovu zgradu uskoro očekuje obnova zbog potresa te iz tog razloga još nisu promijenili "naslijeđenu" kuhinju. Napravili su samo blagi "facelifting" - s dekorativnim detaljima, novim policama, hladnjakom i sudoperom.

"Odmah je izgledalo malo modernije. Napravili bismo to i da je bila naša, jer tko ima vremena ili si može priuštiti da svakih pet godina mijenja kuhinju u skladu s trendovima? Ako je neka boja u trendu, mogu se promijeniti fronte, ručkice i radna ploča", smatra Blaće, koja je sklona stalnim promjenama u prostoru pa često mijenja položaj namještaja.

image

Radna soba zamišljena je kao chillout zona

MARKO MIŠČEVIĆ/ CROPIX

"Zasad smo renovirali spavaću sobu i baš je po mojoj mjeri. Dugo sam se opirala televizoru u spavaćoj, ali sad mi je najljepše na svijetu u sobi zaspati uz seriju. Trenutačno ponovno gledamo "Zakon i red" i čekamo da izađe cijela sezona "The Last of Us" jer nisam u stanju svaki tjedan čekati novu epizodu", govori. Drugi televizor, onaj u dnevnom boravku, poseban je jer je u njegovoj memoriji velika galerija umjetničkih djela, a na ekranu se često izmjenjuju jer Antonija na taj način postiže uvijek drukčiju atmosferu. Uz televizor važni su joj velika siva sofa te okrugli stol na razvlačenje.

image

Kuhinja je prostor također prostor za opuštanje jer voditeljica obožava kuhati

MARKO MIŠČEVIĆ/ CROPIX

"Sve to našla sam u prodavaonici Namještaja Mima, kao i slike na zidovima. Ovaj ogroman zid je trebalo nekako popuniti! Kod odabira sofe bilo nam je važno da ima spremište za stvari i da se može razvući, kako bi na njoj mogao netko prespavati. Živjeli smo u raznim podstanarskim stanovima, a u jednom smo imali dvije razdvojene sofe pa se nismo mogli ispružiti ispred televizora jedno kraj drugog. Zato je kod kupovine prvo pravilo bilo da mora biti udobna, velika i da možemo svi na nju stati, koliko god da nas bude", kaže Blaće. Sofa je također mjesto koje najviše voli njihov Čarli.

image

Stol na razvlačenje jedan je od Antonijinih omiljenih komada namještaja, a pronašla ga je u trgovini Namještaj Mima baš kao i elegantne stolce

MARKO MIŠČEVIĆ/ CROPIX

"Imao je svoj jastuk, ali je bio potpuno nezainteresiran za njega. Njegova pozicija je na sofi i on ima pravo prvi birati mjesto. Spava na krevetu, što je grozno, znam, ali ne mogu si pomoći. Tužna sam kad ljeti ne želi spavati s nama jer mu je vruće. Smije ići kamo god želi, nemamo restrikcije. Jako je dobar, nije u životu ogrebao komad namještaja ni pojeo papuču", hvali Antonija svog kućnog ljubimca.

Kao predmet uz koji je vežu najljepše uspomene Antonija izdvaja ilustraciju s vjenčanja, koja se s njima selila od 2015. iz stana u stan, a sada je svoje mjesto pronašla na prozoru radne sobe.

image

Antonija obožava mijenjati atmosferu vizualnima na televizoru

MARKO MIŠČEVIĆ/ CROPIX

"Kad smo se Hrvoje i ja vjenčali, jedan od poklona za goste bili su magnetići upravo s ovom slikom. Hrvojev najbolji prijatelj i njegova supruga imaju firmu za vjenčanja, oni su nam sve sredili i poklonili nam uvećanu ilustraciju nas dvoje. Jako mi je slatka, kad je pogledam, imam osjećaj da je baš tako izgledalo naše vjenčanje. Bilo je jako romantično, veselo i rasplesano - prisjeća se. U radnoj sobi je i jedna girja čija je uloga - kaže Antonija - da drži vrata.

"Uvijek ambiciozno krećem s idejom da ću vježbati doma, ali ne mogu iz dva razloga. Prvo, teško mi je natjerati se, a drugo - iz poštovanja prema susjedima, koje bi moglo prestrašiti toptanje po stanu u zgradi koja se ionako dosta trese", govori.

image

Kuhinja i dnevni boravak centralni su dio stana

MARKO MIŠČEVIĆ/ CROPIX

Kućanski poslovi ni njoj ni Hrvoju nisu problem, dok na red ne dođe odjeća. Šali se kako je već pet godina u kontinuiranoj akciji pročišćavanja ormara, napravila je čak i walk in, no i on se brzo napunio. Tako da intenzivno razmišlja o konačnom obračunu s nepotrebnim stvarima - a njih je devedeset posto od ukupne mase iz garderobe. Inače, svi kuhinjski poslovi joj predstavljaju zadovoljstvo, nisu joj problem ni usisavanje ni brisanje prašine, ali grozi se svega u vezi odjeće - i pranja, i razgrtanja, i glačanja... "Ja sam jedna od onih kojima odjeća može pokisnuti i dvaput se sušiti" priznaje voditeljica.

image

Ponosna je na "face lifting" koji je napravila na kuhinji

MARKO MIŠČEVIĆ/ CROPIX

I dok joj je njezin stan idealan za odmor od svakodnevnih obveza, otkriva nam kako sa suprugom pravi mir pronalazi na selu. Imaju kućicu u Hrvatskom zagorju u koju vole "pobjeći", a rado posjećuju i njezin rodni Šibenik.

"Nisam nikad bila cura iz malog grada jer sam puno putovala s mamom dok sam bila dijete, i stoga volim širinu i nova iskustva, što mi nudi Zagreb, ali nekad se trebam povući u osamu - a to imam na selu. Kad spojim dovoljno slobodnih dana za dulji boravak u Šibeniku, shvatim koliko je taj "spori" način života zdrav. Zasad nemam namjeru seliti se iz Zagreba, iako imam nekih ideja za svoj grad koji sad stvarno buja i jako lijepo raste", zaključuje.

image

Girija u radnoj sobi služi samo za držanje vrata, smije se Blaće

MARKO MIŠČEVIĆ/ CROPIX
Linker
18. travanj 2024 13:22