ŠOK S PRISAVLJA

EKSKLUZIVNO Uršula Tolj: ‘Rekli su mi da više neću biti pred kamerama‘

U jesenskoj shemi HRT-a popularna voditeljica i urednica radit će iza kamera.

"Istina je, rekli su mi da u jesenskoj shemi više neću biti pred kamerama", to je jedini komentar koji nam je Uršula Tolj (49), popularna urednica u Zabavnom programu i voditeljica HRT-a, trenutačno mogla dati o svom statusu i ulozi na nacionalnoj televizijskoj kući.

To u prijevodu znači da se na Hrvatskoj televiziji nakon četiri godine petkom više neće emitirati glazbeno izdanje emisije ‘Kod nas doma‘ u kojoj je Uršula Tolju ugošćavala najveće glazbene zvijezde, ne samo iz zemlje, nego i iz regije, nego će i toga dana ‘Kod nas doma‘ ići u istom izdanju kao i u ostatku tjedna.

image

Prije 25 godina je prošla audiciju na HRT-u i preselila se iz Rijeke u Zagreb

IVANA NOBILO/CROPIX

Uršulini gosti, uz ostale, su pred kamerama bili Severina, Doris Dragović, Maja Šuput, Goran Karan, Momčilo Bajagić Bajaga, Sergej Ćetković i brojni drugi, a o popularnosti emisije ne svjedoče samo visoki rejtinzi prilikom emitiranja, nego i njezina gledanost na HRT-ovim kanalima na YouTubeu.

Pogledajte video

Kako u kuloarima doznajemo najgledanije emisije televizije s Prisavlja su upravo one najdugovječnije i najprofiliranije s više od deset godina staža poput ‘Dobro jutro, Hrvatska‘, ‘Plodovi zemlje‘, ‘More‘, ‘Nedjeljom u 2‘..., u kojima gledatelji točno znaju kakav će sadržaj dobiti na malim ekranima.

Uršula Tolj u proteklih se četvrt stoljeća dokazala kao novinarka, voditeljica i urednica u emisijama ‘3plus‘, ‘Vidikon‘, ‘Ritam‘, ‘Pretežno vedro‘, ‘Koktel-bar‘, ‘Kod nas doma‘..., da pobrojimo samo neke, čime je postala jedno od najprepoznatljivijih lica Hrvatske televizije, a bila je i voditeljica izbora nacionalne pjesme za Eurosong.

image

Uršula Tolj

MARKO MISCEVIC/CROPIX

Kako god, njezina je karijera puna obrata, pa je tako, podsjetimo, početkom dvije tisućitih dvije godine radila isključivo radijske emisije, a svoje će angažmane od jeseni odrađivati kao urednica Zabavnog programa, i to - iza kamera.

Linker
19. travanj 2024 05:14