ines stipetić
ovo joj je škola

Ecija Ojdanić pred životnom lekcijom koja ju je zaboljela: 'Skrušeno priznam, bila sam u krivu'

Početkom godine glumica Ecija Ojdanić radila je sto na sat: snimala je TV seriju "Drugo ime ljubavi", pripremala dvije predstave u svom kazalištu Moruzgva, dogovarala ljetnu turneju s komedijom "Cabaret preko veze"... A onda je sve stalo.

Kazališna i televizijska glumica Ecija Ojdanić posvetila je dugački emotivni status svojoj kćeri Cviti koja je sama izabrala srednju školu u koju želi ići bez obzira na 'pritiske' i želje svoje majke.

"Najdraže životne lekcije su mi kad me život demantira, i kad skrušeno priznam, bila sam u krivu. A kad mi ta lekcija dođe od rođene djece, koliko god zaboljelo na prvu, nakon reakcije ega pomislim, pa i odgajam ih da misle svojom glavom. I preplavi me takva količina ponosa i sreće jer odgajam individue. Koji su se othrvali našem (pre)velikom utjecaju.", napisala je ponosna majka koja je osvijestila svoj 'problem'.

"Ja sam zamislila, kako je ona dijete koje je s takvom lakoćom protutnjalo kroz osnovnu školu, s maksimalnim brojem bodova, uz sto slobodnih aktivnosti , klavir, ples, gitara, gluma, sto ekipa.. i ja sam zamislila da ona, s tom pameću i radnim navikama, ide u neke “najbolje od najboljih “ gimnazija. Možda konačno, netko i medicinu u obitelji završi... I ona je čak dugo, kao dobro dijete, podržavala te moje ideje. Ali pred kraj je artikulirano i mirno odbila moj utjecaj na njen život, izabrala potpuno druge škole, s argumentima koji su me posramili, na prvu. A onda učinili toliko ponosnom. I mirnom. Njen život je u najsigurnijim rukama, njenim. A mi ostali smo tu da je volimo i podržavamo. I prihvatimo ako slučajno posrne. Dobrodošla u gimnazijski svijet po svom izboru, ponosu mamin", dodala je Ecija.

Zagreb, 300918.
Draskoviceva ulica.
Ecija Ojdanic, kazalisna i filmska glumica.
Foto: Darko Tomas / CROPIX
Darko Tomas / Hanza Media
Ecija Ojdanić

Ecijina kćerka, mlada Cvita Viljac, imala je i priliku krenuti maminim glumačkim stopama. Naime, Cvita je zvijezda je filma 'Anka' redatelja Dejana Aćimovića, a svoj filmski debi imala u filmu 'Hitac'.

Potpuno iskreni roditeljski status na društvenim mrežama naišao je na podršku njezinih pratitelja. "Predivno, divna majko! Rasplakala sam se…’", "Bravo mama Ecija, bravo roditelji", "Lijepa kćer, vjerojatno na mamu’", samo su neki od komentara.

Čitajte i:

Prozirna haljina za peticu iz samopouzdanja! Ecija Ojdanić u formi života blista gdje god se pojavi

Domaće glumice sređene tip-top na jednom zagrebačkom balkonu: Mila i Ecija pohvalile se frizurama

Utučena Ecija Ojdanić: 'Ovaj potres pa smrt u obitelji... Taj niz me dotukao'

Linker
09. travanj 2024 05:06