Zastrašujuće

Dvije godine patnje poznatog chefa, liječnici ne mogu naći rješenje

Iako o dugom Covidu nema relevantnih istraživanja, život s posljedicama nije lak, a to zna i Jools, supruga Jamieja Olivera.

Jamie Oliver, jedan od najpoznatijih chefova u svijetu, otkrio je da se njegova supruga Jools protekle dvije godine bori s takozvanim "dugim Covidom". Naime, Jools se jako razboljela kad se zarazila koronavirusom, a posljedice traju još i danas.

"Imala je loš Covid i dugi Covid, tako da je to, nažalost, jako utjecalo na nju. Dobro je, ali još uvijek nije najbolje. Prošle su dvije godine i vrlo je zastrašujuće", rekao je Oliver za Daily Mail.

Liječnici joj, kako je objasnio, nisu mogli pomoći. "Stalno se vrtimo oko bolnice poput osipa, no nitko nam ne zna ništa reći jer podaci o dugom Covidu još uvijek se mijenjaju", ispričao je chef koji s Jools ima petero djece - kćerima Poppy, Daisy, Petal i sinovima Buddyjem i Riverom.

image

Jamie i Jools Oliver

PLANET PHOTOS/PLANET/PROFIMEDIA

Neki simptomi dugog Covida, koje su tijekom godina prijavljivali oboljeli, su teškoće u disanju, umor, slabost, glavobolja, osip, nesanica, proljev, bol u prsima i moždana magla.

Oliver je kasnije progovorio i o ljepšim stvarima poput ljubavi koju dijeli sa svojom suprugom i njihov putu do uspješnog braka.

"Ja i Jools smo zajedno od 18. godine. Otišli smo u London samo sa snovima i težnjama. Srećom, uspjeli smo učvrstiti našu vezu prije nego što je sve krenulo. Onda smo to učinili zajedno. Bilo je uzbudljivo", otkrio je Oliver.

Kao i svaki par, prošli su mnogo izazova, a posebno velik bio je onaj kad su mislili da neće moći imati djece jer Jools ima sindrom policističnih jajnika, koji je jedan od najčešćih uzroka ženske neplodnosti.

"Kada sam tek počeo izlaziti s Jools, rekla je: ‘Nikad neću moći imati djecu‘. Imala je policistične jajnike. Ali evo nas s pet", ponosno je ispričao poznati chef, čija se supruga i dalje nada šestom djetetu.

Nakon što je 2016. godine rodila dječaka Rivera, Jools je imala tri spontana pobačaja, kao i jedan tijekom karantene, no od sna ne odustaje.

"To je ono o čemu je oduvijek sanjala i ono što je čini istinski sretnom. Obožava biti majka i zahvalan sam zbog toga, no mislim da smo s 45 godina vjerojatno na granici", ispričao je Oliver za podcast Joea Wicksa.

Linker
19. travanj 2024 10:06