Bolna ispovijest

Domaća influencerica priznala: ‘Postala sam realnija, ali i dalje se pitam jesam li debela‘

Domaća influencerica Paula Sikirić na društvenoj mreži Instagram ponovno je progovorila o bulimiji s kojom se bori od 2018. godine.

Domaća influencerica Paula Sikirić na Instagramu je ponovno progovorila o poremećaju u prehrani s kojim se godinama bori, a riječ je o bulimiji. Kada je 2018. godine prvi put podijelila fotografiju bez šminke te javno priznala da se već neko vrijeme bori s ovom bolešću, nitko nije ostao ravnodušan. I sama je objasnila kako je bulimija u njezinu slučaju posljedica cyberbullinga kojem je bila izložena.

Sada je nakon dužeg vremena, kada joj je postavljeno pitanje na tu temu, otkrila kakvo je njeno stanje i kako se nosi s tim problemom. "Imaš li i dalje epizode bulimije te kako se nosiš i izdržavaš taj poremećaj u prehrani ako je odgovor potvrdan?", glasilo je pitanje, a influencerica je iskreno odgovorila:

"Uvijek mi postavljate ovo pitanje, ali to mi je okej. U trenutku kad sam progovorila o tome, nisam znala da će to biti toliki boom. Mislila sam da je to nešto normalno, ma da i dalje smatram da je to tako. Ja to više ne spominjem jer otkako mi je u život ušla Arta nekako mi je taj poremećaj u prehrani, ali i percepcija mene svedena na minimum. Postala sam realnija. No, i dalje je to prisutno u meni. I nađem se u situaciji da računam koliko sam pojela i zašto sam to pojela te imam grižnju savjest. I pitam se jesam li debela, a nisam", priznala je 27-godišnjakinja koja je osim s ovom temom, veliku pažnju javnosti privukla i privatnim ljubavnim životom kada se 2020. godine zaručila za misterioznog Dalmatinca s kojim je u srpnju 2021. godine dobila kćer Artu.

image

Paula Sikirić na Instagramu progovorila o bulimiji

Instagram

O bulimiji je otvoreno progovorila 2018. godine kada je otkrila da je zbog zlostavljanja na internetu razvila poremećaj u prehrani.

"Razmišljam već duže vrijeme kako, na koji način, u kojem trenutku progovoriti o nečemu tako kompleksnom. Kompleksnom kao što je nasilje. I sama sam žrtva cyberbullinga. Zanemareno je. Oh, kako je zanemareno! Valjda samom tom činjenicom da te nitko fizički ne dira, mislimo da možemo hendlati. A onda? Onda te preko noći ošamari depresija. Baci te u krevet! Za njom dođu poremećaji prehrane, u mome slučaju bulimija. Da, progovaram prvi puta o tome. Zašto? Zato što ne želim nikome da prolazi isto. Zato što želim svim djevojkama, ženama, djevojčicama i muškarcima reći da niste sami! Zato što je vrijeme da se stane na kraj svim oblicima nasilja! Zato što svi zaslužujemo biti sretni! U to ime sam se ogolila. Ogolila sam se riječima, ogolila sam se pred tobom bez šminke, filtera i korekcija. Jer na kraju dana mi smo jedna ogoljena masa. I ne smijemo se sramiti toga! Uključi se! Progovori glasno! DOSTA JE! NISI SAM/A!", poručila je tada Paula na Instagramu.

Linker
20. travanj 2024 03:50