Obiteljski skup

Demi Moore objavila video s rođendanske proslave Brucea Willisa

Ovo je prva glumčeva snimka nakon što je obitelj prošlog mjeseca objavila njegovu tešku dijagnozu. Odlučili su biti otvoreni i pozitivni i svom voljenom Bruceu olakšati situaciju u kojoj se našao što je više moguće.

Cijela obitelj Brucea Willisa okupila se na rođendanskoj proslavi legendarnog glumca koji je jučer napunio 68 godina, a njegova bivša supruga, glumica Demi Moore, objavila je video s okupljanja. „Sretan rođendan, BW! Tako sam sretna što možemo slaviti tvoj dan danas. Volim te i volim našu obitelj. Hvala svima na ljubavi i lijepim željama – svi ih osjećamo”, napisala je u objavi.

Kao što je poznato, Willisu je prije godinu dana dijagnosticirana afazija, složeno stanje koje utječe na kognitivne sposobnosti, uključujući i smetnje s govorom, pa je zvijezda serijala „Umri muški” bio primoran napustiti glumu. No, afazija je bila tek simptom, obitelj je nastavila otvoreno govoriti o Bruceovoj bolesti, pa su prošlog mjeseca objavili da boluje od frontotemporalne demencije, oblika sporog, ali progresivnog propadanja mentalnih sposobnosti.

Bruce i Demi ostali su u odličnim odnosima i nakon razvoda braka u kojem su dobili tri kćeri – Rumer, Tallulah i Scout - pa se glumica uključila i u brigu o bivšem suprugu u najtežim trenucima njegovog života. Video počinje zajedničkim pjevanjem slavljeničke pjesme „Happy Birthday” dok kamera kruži po prostoriji. Bruce je na snimci okružen vedrim ljudima koji ga vole - stoji između supruge Emme Heming Willis i kćeri Rumer koja će uskoro postati majka, a to će dijete biti prvo unuče Brucea i Demi.

Na snimci se dalje vidi kako Willis puše u svjećicu na kolaču koji izgleda kao rođendanska pita, dok okupljeni radosno uzvikuju i plješću ohrabrujući ga. I on pomalo pokušava pjevati, malo i zapleše, cijelo vrijeme se osmjehuje, a nakon što je ugasio svjećice supruga Emma ljubi ga u obraz. Obitelj izgleda radosno, ali obožavatelje je zabrinuo pomalo odsutan Bruceov izgled, a zbunilo ih je što je primjetno da glumačkoj legendi nedostaje jedan zub.

Emma, koja s Bruceom ima kćeri Mabel (10) i Evelyn (8), također je objavila video povodom suprugova rođendana u kojem je progovorila o izazovima s kojima se susreće dok skrbi o sve nemoćnijem suprugu, a istodobno se brine i o dvije kćeri. „Imam razdoblja tuge svaki dan. Žaljenje, svaki dan. Istinski ih osjećam danas na njegov rođendan”, obratila se pratiteljima.

Kći Scout objavila je fotografiju iz djetinjstva – sjedi na očevim ramenima i naslonila je glavu na njegovu, a u potpisu ga je nazvala "akcijskim junakom i nježnim ocem djevojčica". „Danas nije nužno lak dan, jer pun je tako duboke ljubavi, a naša tuga doista pokazuje dubinu naše ljubavi prema nekome. Tuga je cijena koju ću uvijek plaćati kako bih znala kako je to osjećati takvu ljubav”, napisala je 31-godišnjakinja. Obitelj redovito dijeli Bruceovo stanje s javnošću, jer nadaju se kako bi velika medijska pozornost mogla pomoći u širenju svijesti o ovoj razornoj bolesti, a možda i potaknuti napore za pronalazak lijeka.

Linker
18. travanj 2024 14:38