Ponovno zaokret

Demi Lovato tvrdi da više nije nebinarna osoba: ‘Sada se osjećam kao žena‘

Pop zvijezda koja se prošle godine izjasnila kao rodno nebinarna osoba, promijenila je mišljenje jer sada osjeća mnogo više ženske energije i voljela bi da je se u javnosti opet oslovljava zamjenicama ona/njezina.

"Tako sam fluidna kada su u pitanju moj spol, moja seksualnost, moja glazba, moja kreativnost", kaže američka pjevačica Demi Lovato, najavljujući veliku promjenu na osobnom planu. Gostujući u "Spout Podcastu", nenadano se dotaknula svog izjašnjavanja kao nebinarne osobe i zamjenica "oni/njihovo" kojim se, kao nebinarna osoba, oslovljava od prošle godine.

“Sad se više osjećam kao žena”, izjavila je i zamolila javnost da je opet percipira kao ženu i oslovljava zamjenicama "ona/njezina."

image
BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA

Voditeljica Tamara Dhia priznala je da joj koncept rodno neutralnih zamjenica u množini – koje je pjevačica koristila od svibnja 2021., kada je izjavila da se ne može identificirati isključivo kao muško ili žensko - nije sasvim jasan. Stoga je pop zvijezda, koja nedavno najavila da će njen osmi studijski album izaći 19. kolovoza, pokušala pojasniti o čemu je riječ, prenosi NBC.

"Prošle godine moja energija bila je uravnotežena i u mojoj muškoj i ženskoj strani. Zato sam se osjećala kao rodno neopredijeljeno ljudsko biće. Kao čovjek. To je razlog zbog kojeg mi je tada bila važna zamjenica oni/njihovo. Odnedavno se osjećam ženstvenije pa sam ponovno uvela zamjenicu ona /njezina."

image
RB/BAUERGRIFFIN.COM/MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA

Svjesna da je riječ o situaciji zbunjuje, pop zvijezda kaže da zamjenice odražavanju fluidnosti suvremenih rodnih identiteta. Ukratko, u njezinom slučaju rodni identitet se mijenja, nije "uklesan u stijenu".

"Okolina to još pokušava shvatiti. Zamjenice se ne koriste kako treba. Meni je to u redu. Ne smijemo biti prestrogi. Važnije mi je da se uzajamno poštujemo. Nitko nije savršen", zaključila je pjevačica koja izgleda fantastično.

Skratila je kosu, puna je samopouzdanja, smirena je i sretna. Dramatična borba s depresijom, poremećajem u prehrani i ovisnošću odavno su iza nje. Postoji li netko poseban tko joj daje podršku ostati na svijetloj strani i vjerovati u sebe kojom se god zamjenicom koristila, zasad nije otkrila.

Linker
25. travanj 2024 10:18