Daniel Craig

 SHUTTERSTOCK
Bivši James Bond

Daniel Craig našao se u nevolji zbog susjeda, sličan problem muči i Beckhamove

Craig i njegova supruga Rachel Weisz htjeli su nadograditi stražnji dio kuće u Londonu u skladu sa zakonom, ali im život zagorčavaju susjedi koji ne žele da išta mijenjaju.

Craig i njegova supruga Rachel Weisz htjeli su nadograditi stražnji dio kuće u Londonu u skladu sa zakonom, ali im život zagorčavaju susjedi koji ne žele da išta mijenjaju.

Nekadašnji James Bond, Daniel Craig i njegova supruga Rachel Weisz, našli su se u problemima zbog preuređenja svoje kuće nedaleko od parka Primrose Hill u sjevernom Londonu. U svom šest milijuna funta vrijednom domu s pet spavaćih soba, htjeli bi izgraditi produžetak u prizemlju, i to sa stražnje strane. Htjeli bi, također, pregraditi jednu prostoriju u prizemlju na dva dijela, premjestiti kuhinju i zamijeniti stražnji prozor na prvom katu koji se otvara na balkon. Zvijezda filmova "Mumija" i njezin suprug sve su dokumentirali, detaljno pojasnili i pobrinuli se da preinake ni na koji način ne narušavaju izgled povijesne četvrti u kojoj stanuju. Međutim, susjedi se ne slažu s prijedlogom. Tvrde da se preinake ne uklapaju u stil njihovih viktorijanskih kuća s terasama koje potječu iz 1840. godine i nalaze se u zaštićenom području britanske prijestolnice.

Prijedlog glumačkog para naišao je na žustro neodobravanje susjeda Richarda Simpsona koji je uložio žalbu Vijeću te četvrti, nedugo nakon što su Daniel Craig i Rachel Weisz istog mjeseca podnijeli zahtjev za preinake. Osim spomenutog susjeda, preuređenjem nije oduševljen ni mjesni odbor (čini ga veći broj susjeda). Njih, pak, brine zamjena prozora na prvom katu kuće Daniela Craiga i njegove supruge: prozor potječe iz viktorijanskog doba, specifičan je primjer obrta iz sredine 19. stoljeća, iste prozore imaju svi, stoga vjeruju da bi promjena narušila vizualni identitet ulice, navodi Daily Mail.

Nesvakidašnji priča o tome kako susjedi Daniela Craiga i njegove supruge misle da treba izgledati njihov dom, trebala bi se okončati kasnije ovog mjeseca kad će nadležni donijeti odluku. Da stvar bude zanimljivija, prigovori susjeda ni jednom riječju ne spominju uklanjanje loše izvedenog nadograđenog dijela iz prizemlja kuće Daniela Craiga i Rachel Weisz, koji potječe iz 20. stoljeća. Bio je loše napravljen i neučinkovit (zimi je bilo vrlo hladno, a ljeti prevruće), a bivši vlasnici nisu ga izgradili u skladu s izvornim nacrtom zgradom.

Na žalost, to nije sve. Poznati bračni par umalo je ostao bez stabla u stražnjem vrtu vlastite kuće koju su kupili 2008. godine. Njihov prvi susjed htio ga je posjeći tvrdeći da korijen oštećuju njegov dom. Bivši James Bond uspio je obraniti stablo u nadležnom gradskom vijeće: izdali su nalog za zaštitu stablu. Glumac ovih dana očekuje donošenje odluku nadležnih vezanu za preinake u prizemlju obiteljskog doma.

Craig i supruga nisu jedini koji su imali problema sa susjedima. O neobičnom odnosu susjeda prema njima, bračni par Beckham mogao bi napisati knjigu. Kada su 2016., za 6,15 milijuna funta kupili farmu u Cotswoldsu, West Oxfordshire, nisu ni slutili kako će za bilo kakvu preinaku na imanju koje danas vrijedi 12 milijuna funti, nailaziti na protivljenje susjeda. Dugo su se s njima natezali zbog plana izgraditi staklenik na svojoj parceli, kako bi cijele godine uzgajali vlastito povrće. Uredno su, u skladu sa zakonom dokumentirali što žele napraviti, no prijedlog je dočekan "na nož". Problem više nije samo staklenik nego i molba Beckhamovih da do gradilišta za staklenik (za koji su u međuvremenu dobili jedva dobili dozvolu) izgrade oko 250 puta preko vlastite parcele, kako bi kamioni građevinara nesmetano došli do mjesta gdje će graditi ostaknjeno uzgajalište povrća. Detaljno su pojasnili što, kako i zašto želi napraviti, no našao se pojedinac kojem se prijedlog Davida i Victorije Beckham, ne sviđa.

"Protivim se ovome jer je to bespotrebno korištenje materijala. Već postoji pristupna cesta do imanja, pa koja je svrha postavljanja druge ceste samo da bi se izgradio otmjeni staklenik? To se čini besmislenim i gubitkom resursa," stoji u prigovoru koji prenosi Daily Mail.

Problem sa susjedom imaju i u Londonu. Kada je 2020. njihov poznanik kupio nekretninu u neposrednoj blizini njihove gradske rezidencije i predao planove za renoviranje na odobrenje, počela je ogorčena bitka koja ni danas nije završena. Susjedovi zahvati su drastični: uključuju krov od škriljevca s krovnim svjetlom i potpuno novi vanjski izgled vile.

Zahtjev je odbijen nakon oštrih pritužbi poznatog para, ali susjed nije odustao. Želi dodati potpuno novu terasu na prvom katu, koja bi možda gledala na njihov stražnji vrt. Nadležni su ovog puta preporučili da se novi planovi odobre te predlažu posredovanje između Davida i Victorije Beckham te njihovog susjeda. S obzirom na to koliko drže do privatnosti, ostvari li susjed naum i izgradi terasu s pogled na njihov posjed, malo koga bi iznenadilo da se odluče preseliti u drugi, privatniji dio Londona.

Linker
26. travanj 2024 03:02