GODINA IZ SNOVA

Dalibor Matanić: "U 2023. sam se u potpunosti odrekao alkohola, počeo vježbati i smršavio 20 kilograma"

Iako planira u 2024. usporiti, Dalibor Matanić za proljeće već ima najavljen jedan veliki projekt kojem se jako veseli.

"Početak godine obilježila mi je druga sezona serije "Šutnja" koju smo radili vrlo pedantno, što je publika i prepoznala, a nakon intenzivnog razdoblja drugi dio godine prolazio je u pokušaju traženja mira i želji da više vremena provodim u našem domu sa suprugom Helenom i klincima Lolom, Maxom i Neom. Godinu ću pamtiti i po zdravijem načinu života - u potpunosti sam se odrekao alkohola, počeo vježbati i smršavio dvadeset kilograma", govori 48-godišnji redatelj Dalibor Matanić.

Iako se u 2024. planira okrenuti vlastitom miru te, kako kaže, iz fokusa maknuti dominaciju termina kao što su karijera i profit te provoditi više vremena s obitelji, godina će mu ipak početi velikim projektom. Na proljeće počinje snimati novu seriju.

"Režijski je jako zahtjevno, velik je to zalogaj, mnogo veći od onoga što smo viđali na ovim prostorima i tome se jako veselim", kaže Matanić. Kad je riječ o blagdanima, u domu dvoje umjetnika veoma je kreativno, u kuhinji se izmjenjuju u pripremi delicija, a u tome najviše uživaju njihova djeca jer su tada svi na okupu.

image

DALIBOR MATANIĆ NOSI ODIJELO I KOŠULJU ZARA, ARENA CENTAR; CIPELE HUGO BOSS, MASS

MARE MILIN

"Prvo moramo pronaći svu djecu jer stalno bježe i skrivaju se pa kada ih skupimo, onda napravimo dobru atmosferu. Nije važno da bude mnogo ukrasa, najvažnije je da je dobro raspoloženje. Lola, Max i Neo odašilju toliko energije da možete puniti mobitele na njihovim mrežama", smije se redatelj.

image

kreativno vodstvo ROMANO DECKER
stilisti MARKO PLUKAVEC i SLAĐANA DIVJAK
make up SIMONA ANTONOVIĆ
stilistica kose MILENA MARŠIĆ @Salon Glamour
asistent fotograkinje za postprodukciju VJERAN LISJAK asistentica šminke IVANA ČEŠLJAR
asistenti kose IVA KADA i ZVONIMIR ANDRIĆ JURIŠIĆ

MARE MILIN

Za Novu godinu spojit će ugodno s korisnim - cijela obitelj putuje na Mali Lošinj gdje će Dalibor u Boutique hotelu Alhambra biti DJ tijekom dočeka i za probranu publiku puštati kombinaciju muzičkih stilova.

"U našem poslu se morate dosta truditi da ubijete negativni dio ega, zato se u novoj godini želim okrenuti vlastitom miru i ljudima koji mi energetski odgovaraju, nadam se da ćemo se više smijati i manje brinuti", zaključuje Dalibor Matanić.

image
GLORIA PRODUKCIJA
Linker
09. ožujak 2024 13:20