Potresna ispovijest

Christina Applegate: ‘Da sam bar primijetila prve znakove bolesti‘

Zvijezda serije ‘ Bračne vode‘ u rijetkom istupu u javnost ispričala je kako joj izgleda život otkako je doznala da boluje od multiple skleroze.

Pred američkom glumicom Christinom Applegate, značajan je dan. Uskoro počinje emitiranje posljednje, treće sezone Netflixove serije Dead to me u kojoj tumači jednu od dvije glavne uloge. Taj crno-humoristični projekt jako joj puno znači: vrijeme koje je provela snimajući ga bilo joj je ‘pojas za spašavanje‘ kada bi utonula u krizu, preplavljena tugom i ljutnjom iako su joj dolasci na set s fizičke strane bili izuzetno zahtjevni.

Naime, nekadašnjoj zvijezdi serije Bračne vode u kolovozu 2021. dijagnosticirana je multipla skleroza i od tada rijetko istupa u javnosti. Iznimku je učinila za The New York Times, a povod intervjua je početak prikazivanja posljednje sezone Dead to Me 17. studenog.

"Ovo je prvi put da ćete me vidjeti onakvu kakva jesam. Ne mogu hodati bez štapa, znam da sam zbog bolesti dobila i kilograme. Želim da ljudi znaju da sam bolno svjesna svega", rekla je.

image

Život s teškom bolešću

NICHOLAS HUNT/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA

Njezin život s multiplom sklerozom, neizlječivom bolesti u kojoj imunološki sustav izjeda zaštitnu membranu živaca i prekida protok informacija između mozga i tijela što uzrokuje sve težu pokretljivost. Ovo joj nije prvi put da se suočava s ozbiljnom dijagnozom. Zvijezda satirične komedije Voditelj: Legenda o Ronu Burgundyju prije pet godina preboljela je rak dojke. Nakon operativnog zahvata vratila se u javni život, na snimanja, činilo se da je sve u redu sve dok prošle godine nije doživjela novi šok.

Trebalo joj je vremena da to prihvati, stoga je snimanje serije ovog proljeća nakratko prekinuto kako bi prikupila snagu i suočila se s nezavidnom situacijom.

"Morala sam obraditi to što mi se događa, prihvatiti gubitak dijela života. Trebalo mi je to vrijeme, iako sam bila svjesna da kad pauza završi i vratim se na set, neću moći reći”:Wow, super sam, sada je sve dobro."

Ispričala je i to da su joj promakli prvi znakovi bolesti. Počela je, naime, gubiti ravnotežu još tijekom prve sezone: u jednoj plesnoj sceni nenadano je izgubila ravnotežu, prenosi Daily Mail.

"Voljela bih vratiti vrijeme unazad i obratiti pažnju na takve stvari, ali što je tu je", kaže svjesna činjenice da se hvata za slamku jer bolest se može usporiti otkrije li se na vrijeme, ali se ne može izliječiti. Ispovijest je završila tvrdnjom da joj se život strahovito promijenio, tu se ništa ne da napraviti. Sada pokušava učiniti najbolje s onim što joj je ostalo.

"Baš zato neću gledati treću sezonu Dead to me kad počne prikazivanje, previše bi boljelo", zaključuje glumica.

Linker
17. travanj 2024 13:30