Trevor Noah

 SHUTTERSTOCK/EDITORIAL
siguran izbor

Četvrti put zaredom slavni komičar vodit će prestižnu dodjelu nagrada

Rođen je u Južnoafričkoj Republici, a publika ga najbolje pamti kao televizijskog voditelja satirične večernje emisije "The Daily Show".

Rođen je u Južnoafričkoj Republici, a publika ga najbolje pamti kao televizijskog voditelja satirične večernje emisije "The Daily Show".

Južnoafrički komičar i glumac Trevor Noah i ove godine će biti domaćin prestižne glazbene nagrade Grammy. Četrdesetogodišnjaku je ovo četvrti put zaredom da vodi ovu dodjelu.

"Vodim Grammyje i ove godine, jako sam uzbuđen zbog toga. To je doista jako zabavno", rekao je Trevor u svom podcastu "What Now? With Trevor Noah". Osim što će biti domaćin poznatim glazbenim imenima i sam je nominiran u kategoriji za najbolji album komedije "I Wish You Would". Možda se 40-godišnjaku i posreći pa osvoji kipić, a time bi mogao postati druga osoba u povijesti koja je istu večer osvojila nagradu i vodila Grammyje. To je zasad jedino uspjelo Kennyju Rogersu 1980. kad je dobio Grammy za najbolju country izvedbu pjesme "The Gambler" 1980. godine.

Noahu je ovo druga nominacija za Grammy nakon 2020. kad je izdao album "Son of Patricia". Trevor je inače javnosti najpoznatiji kao voditelj voditelj satirične večernje emisije "The Daily Show", kada je 2015. zamijenio legendarnog Jona Stewarta. Emisiju je vodio do 2022.

Glumac i komičar karijeru je započeo u južnoafričkoj sapunici "Isidingo". Osim što se bavio glumom, ondje je nastupao na stand-up večerima i "brusio" komičarski talent. U SAD je preselio 2012. i to ne prvenstveno zbog karijere već privatnih obiteljskih problema. Pobjegao je od očuha zlostavljača, koji mu je prijetio smrću i upucao Noahovu majku, Patriciju Nombuyiselo u nogu i glavu. Majka je srećom preživjela bez težih posljedica, a obiteljski nasilnik je osuđen na zatvorsku kaznu.

Linker
27. travanj 2024 10:38