potpuno sretna

Četrdesete su Zrinki Cvitešić donijele važnu spoznaju: ‘Tek sad počinje pravi život‘

Nagrađivana glumica otkrila nam je zašto joj je snimanje visokobudžetne serije ‘The Power‘ jedno od najljepših poslovnih iskustava te koju razliku vidi između svog života u dvadesetima, tridesetima i četrdesetima.

U Dubrovnik je povodom polufinalnog žiriranja u kategoriji Telenovela za 50. Međunarodnu nagradu Emmy® stigla i karlovačka glumica s inozemnom karijerom, Zrinka Cvitešić. Ona i glumac Janko Popović Volarić došli su zajedno u Dubrovnik s Brača, gdje, kako nam je otkrila Zrinka, rade na novom projektu.

"Radimo na scenariju za novi film koji bi se trebao početi snimati sljedeće godine i tamo smo proveli već dva tjedna", rekla je glumica koja je prije godinu i pol potpisala ugovor s Amazonom o snimanju visokobudžetne serije "The Power" čije se emitiranje očekuje na proljeće iduće godine.

U njoj glumi Tatianu Moskalev, bivšu prvi damu Moldavije koja je ubila svog supruga, preuzela vlast i pretvorila državu u matrijarhalno carstvo Bessapara.

image

Zrinka Cvitešić i Janko Popović Volarić u Dubrovnik su došli zajedno.

TONCI PLAZIBAT/CROPIX

U seriji glumi uz ostala poznata svjetska imena poput Toni Collette, Johna Laguziama i Daniele Vege, no s obzirom na strukturu priče prve sezone, nije ih osobno upoznala, već će ih sresti tek na premijeri serije. Ipak, vrlo je zadovoljna ovim iskustvom za koje kaže da joj je donijelo čisti užitak.

"To mi je definitivno bio jedan od top tri projekata u životu i to prvenstveno zbog atmosfere, uvjeta i kolega na setu. Jako rijetko se dogodi da na setu sve štima i sve je super. Ako imaš super kolege, možda nešto u produkcijskom smislu šteka. Ili ako je projekt produkcijski super, možda se ne slažeš s nekim od kolega. No, ovdje mi se poklopilo baš sve. Osjećala sam se kao Alisa u zemlji čudesa", ispričala nam je oduševljena Zrinka koja do sada nije igrala niti jednu sličnu ulogu.

"Sada sam prvi put nosila prave dijamante i na svakodnevnoj bazi bi me oblačili u velike modne marke poput Givenchyja i Chanela. Uz sve to, seriju režira pet žena, što mi je bilo potpuno novo iskustvo. Oduvijek sam voljela raditi sa ženama, još od kad smo snimali film ‘Na putu‘ koji je režirala Jasmila Žbanić. Kad je režiser dobar i još je žena, to je dodatni nivo razumijevanja koji ne možeš imati s muškim režiserom", kazala je Zrinka.

image

Zrinka Cvitešić i Niko Kranjčar na Braču.

VOJKO BASIC CROPIX

Glumica, koja je već dugi niz godina u vezi s bivšim nogometnim reprezentativcem Nikom Kranjčarom, na Braču ima i omiljenu oazu za opuštanje te vlastiti maslinik i OPG za proizvodnju maslinovog ulja. Na Braču, kaže, provodi sve slobodno vrijeme koje uspije uhvatiti između projekata pa je na relaciji Zagreb-Brač-London.

"Zadnje dvije godine sam stalno na Braču. Kako je krenula ta korona, doživjela sam neki reset u glavi i konačno sam si dozvolila mir i uzemljenje", kaže. Na Braču su je u travnju Cropixovi fotografi ulovili u šetnji s Nikom i njezinim ljubimcem.

image

Zrinka Cvitešić na crvenom tepihu u Dubrovniku.

TONCI PLAZIBAT CROPIX

Zrinka je prije tri godine uplovila u četrdesete za koje je rekla da su apsolutno ispunile njezina očekivanja.

"Četrdesete su divne! Mama mi je uvijek govorila: ‘Vidjet ćeš kad dođeš u četrdesete jer su te godine vrhunac žena u stvaranju, energiji, u idejama, u tome koliko možeš‘. Iako, tako sam se osjećala i u dvadesetima i u tridesetima pa nisam tada još kužila što mi govori, ali sada to razumijem. Hrabrost i energija su mi iste, ali s jednom bitnom razlikom - nemam se više potrebu dokazivati ni drugima ni sebi. Tada počinje onaj pravi život jer znaš tko si i što želiš i sve je osamsto puta lakše", otkrila je Zrinka te za kraj poručila da je potpuno sretna tu gdje jest.

Linker
20. travanj 2024 05:02