gotovo školovanje

Calista Flockhart i Harrison Ford: Nakon festivala u Cannesu na proslavu diplome sina Liama

Legendarni glumac i njegova supruga nisu se dugo zadržali na Filmskom festivalu u Cannesu jer su žurili na proslavu diplome posvojenog sina Liama na Amherst College u Massachusettsu.

Nakon kratkog boravka na Filmskom festivalu u Cannesu gdje je primio počasnu Zlatnu plamu, legendarni glumac Harrison Ford i njegova supruga, također glumica Calista Flockhart, požurili su natrag u SAD kako bi prisustvovali proslavi diplome njihovog sina Liama. Mladić je diplomirao na univerzitetu Amherst u Massachusettsu, a ponosni roditelji, naročito, mama, nisu skrivali ponos.

image
PATRIOT PICS/BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

Calista Flockhart, najpoznatija po ulozi u popularnom serijalu Ally McBeall, danas 22- godišnjeg Liama posvojila je kao samohrana majka, a o roditeljstvu je kazala da joj od malena bila želja da posvoji dijete. ‘‘Blagoslovljena sam jer je moj sin zdravo i pametno dijete koje mi je u život donio neopisivo veselje. ‘‘, rekla je glumica koja nije sina dugo odgajala sama. Naime, godinu dana nakon što ga je posvojila, zaljubila se u šarmantnog Harrison Forda koji je mališana prihvatio kao vlastito dijete. Ford iz prijašnja dva braka ima četvero odrasle djece, tri sina i kćer, tako da je roditeljskog iskustva imao napretek i sigurno je svojoj partnerici bio čvrst oslonac u odgoju mališana. Njega je i službeno posvojio kada su se 2010. vjenčali tako da Liam nosi prezimena od oba roditelja.

image
PATRIOT PICS/BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

Harrison Ford i Calista Flockhart počeli su izlaziti nakon što su se upoznali na dodjeli Zlatnih globusa 2002. godine. Zaprosio ju je za Valentinovo 2009., a vjenčali su se 15. lipnja 2010. u Santa Feu gdje je Ford snimao film ‘‘Cowboys & Aliens‘‘.

Par uglavnom živi u državi Wyoming na golemom ranču koji se prostire na 800 hektara u Jacksonu, gdje Ford živi od 1980-ih, a polovicu imanja donirao je za prirodni rezervat. Imaju i kuću u četvrti Brentwood u Los Angelesu no puno više vremena provode na svom ranču.

image
DPG/IS/MPI/CAPITAL PICTURES/PROFIMEDIA /PROFIMEDIA

‘‘Oduvijek sam volio planine. Nisam siguran radi li se o duhovnoj ili emocionalnoj vezi i postoji li uopće razlog za to, ali oduvijek sam zadivljen i ponizan pred njihovom ljepotom i veličanstvenošću. Zato je Jackson Hole u Teton Countyju, Wyoming, možda moje najdraže mjesto na cijelom svijetu. Moja obitelj ima ondje imanje, oko milju od rijeke Snake, i tamo odlazim otkako sam bio dijete. Jackson je mjesto gdje mogu pobjeći od buke, prometa i smoga Los Angelesa, i iako on postaje vrlo popularna turistička destinacija, uvijek cijenim vrijeme koje tamo provedem.‘‘, dio je iz referata koji je Liam napisao nakon satova iz geologije na svom fakultetu.

Uz roditelje je nesumnjivo zavolio prirodu, jer je njegov tata Harrison Ford u mladosti bio izviđač, a kasnije je radio u izviđačkom kampu Napowan Adventure Base kao savjetnik za proučavanje reptila. Ta biografska činjenica je Forda i redatelja Stevena Spielberga kasnije inspirirala da mladog Indianu Jonesa, filmskog lika kojim se glumac globalno proslavio, u filmu ‘‘Last Crusade‘‘ iz 1989. prikažu kao izviđača.

Linker
25. travanj 2024 03:38