emotivna reakcija

Brendan Fraser jecao je punih šest minuta na premijeri svog novog filma

Uloga u filmu ‘Kit‘ u kojem glumi povučenog učitelja engleskog s viškom kilograma glumcu je promijenila shvaćanje ljudi koji se bore s istim problemima.

Brendana Frasera sjećamo se kao zgodnog "Georgea iz džungle" i kao glavnog protagonista filmova "Mumija" i "Povratak mumije", a mnogi su se pitali gdje je nestalo ovo simpatično lice. Brendan se nakon problema sa zdravljem i teških životnih situacija vratio na velika platna u filmu "Kit" u kojem glumi pretilog i povučenog učitelja engleskog koji se pred kraj života pokušava ponovno povezati sa svojom otuđenom 17-godišnjom kćeri koju je utjelovila zvijezda serije "Stranger Things", Sadie Sink.

image

Brendan Fraser u novom filmu "Kit".

A24/PLANET/PROFIMEDIA

Glumac je na medijskoj konferenciji otkrio koliko ga je ova uloga promijenila.

"Dala mi je zahvalnost za one čija su tijela slična. Naučio sam da morate biti nevjerojatno jaka osoba, fizički i mentalno da biste nastanili to biće. Charliejeva fizička pokretljivost ograničena je na njegov kućni prostor, a to je njegov kauč. Njegova priča ispričana je iza zatvorenih vrata. On je svjetlo u mračnom prostoru. Mislim da je poetično da se trauma koju nosi očituje u fizičkoj težini njegova tijela", rekao je Fraser.

Da mu je ovaj angažman dao neku novu perspektivu pokazao je i na premijeri filma na Venecijanskom filmskom festivalu gdje je zbog gromoglasnog pljeska nakon završetka prikazivanja "Kita" briznuo u plač. Fraser je, piše Variety, jecao punih šest minuta, što dovoljno govori koliko se dao u tu ulogu.

Fraser je nekoliko puta zagrlio redatelja filma Darrena Aronofskog tijekom ovacija te je u jednom trenutku pokušao napustiti dvoranu, ali je pljesak publike bio toliko glasan da je ostao i naklonio se.

image

Brendan Fraser na premijeri "Kita".

MATT BARON/BEI/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Film je temeljen na istoimenoj drami Samuela D Huntera koji je scenarij prilagodio Aronofskyjevom dugometražnom filmu. Fraser je za potrebe uloge nosio protetičko odijelo koje je dodavalo od 22 do 136 kilograma s obzirom na scenu, provodeći po šest sati dnevno u stolcu za šminkanje.

U intervjuu uoči premijere filma u Veneciji, Fraser je rekao da je njegovo protetsko odijelo bilo "glomazno i ne baš udobno". "Dio torza bio je gotovo poput luđačke košulje s rukavima koji su se navlačili, ručno četkani, kako bi izgledali identično kao i ljudska koža. Razvio sam mišiće za koje nisam znao da ih imam. Čak sam osjetio vrtoglavicu na kraju dana kada su svi aparati bili uklonjeni", izjavio je glumac.

image

Brendan kao George iz džungle 1997.

WALT DISNEY PICTURES/ENTERTAINMENT PICTURES/PROFIMEDIA

"Kit" označava veliki povratak za Frasera koji nije imao glavnu ulogu u filmu od "Bijega" iz 2013. godine. Fraser se iz filmske industrije povukao 2003. nakon što ga je seksualno zlostavljao Philip Berk, koji je tad bio predsjednik Hollywood Foreign Press Associationa. Fraser je zbog tog incidenta pao u depresiju te je imao velikih problema sa zdravljem - glasnicama, koljenima i kralježnicom. Osim toga, 2008. se razveo od glumice Afton Smith, a prije šest godina mu je preminula majka.

01 - Modified: 2022-11-04 09:00:00 - Feat.: 0 - Title: Što se dogodilo da je od planetarno obožavane zvijezde pao u zaborav?
01 - Modified: 2022-11-04 09:00:00 - Feat.: 0 - Title: Što se dogodilo da je od planetarno obožavane zvijezde pao u zaborav?
Linker
16. studeni 2022 15:09