Vrijeme za promjene

Brad Pitt prodao imanje na kojem je odgajao djecu s Angelinom, radi se o ‘ukletoj‘ kući

Glumac je u siječnju stavio na prodaju imanje na kojem je odgajao šestero djece s bivšom suprugom, a sada je finalizirana prodaja i za luksuz u Los Angelesu dobio je 36 milijuna eura.

Nakon što ga je u siječnju stavio na tržište, Brad Pitt je sada i finalizirao prodaju raskošnog imanja u Los Angelesu koje je bilo dom u kojem je živio s bivšom suprugom Angelinom Jolie i njihovo šestero djece. Imanje se nalazi u gradskoj četvrti Los Feliz, a cijena koju je 59-godišnji glumac postigao s prodajom je 39 milijuna dolara (36 milijuna eura). Imanje se prostire na gotovo četiri tisuće četvornih metara, a privatnost je zagarantirana ogradom od živice i drveća - gusti prirodni prsten viši je od 3,5 metra, te se kuća nalazi u čuvanoj rezidencijalnoj zajednici.

Pitt je kuću kupio 1994. od Cassandre Peterson za 1,7 milijuna dolara, nakon čega je uložio i u okolna zemljišta. Sve je spojio u jedno imanje koje se sastoji od njih ukupno pet. Kako je s 47-godišnjom glumicom širio obitelj tako su njih dvoje okućnicu napunili i terenima za različite aktivnosti. Raskošno imanje osim kuće ima još i bazen, teniski paviljon, skate park, plesnu dvoranu, kino, garažu za motocikle, kamenu kuću i jezero.

image

Obiteljski dom u Los Felizu Brad je prodao za 39 milijuna dolara

BACKGRID/PROFIMEDIA
image

Uz kuću koju je kupio 1994. Pitt je kupio i okolna imanja da stvori raskošnu oazu

BACKGRID/PROFIMEDIA

Imanje je postalo prava oaza u kojoj su Pitt i Jolie živjeli mnogo godina, i odgajali svoju djecu, koja su sada već tinejdžeri i odrasli ljudi: Maddoxa (21), Paxa (19), Zaharu (18), Shiloh (16) te 14-godišnje blizance Knoxa i Vivienne. Par se razdvojio 2016. godine, a Brad je tek prošle zime poduzeo korake da tu kuću i proda. U siječnju je prvotna cijena bila 45 milijuna dolara, no na kraju je glumac ipak pristao na manje.

Kao razlog prodaje spominje se potreba da konačno krene dalje. Sve se to odvija paralelno s romansom koju održava s Ines de Ramon, 30-godišnjom prodavačicom luksuznog nakita. Otkako ju je poveo na koncert Bona Voxa sve se glasnije govori da se radi o ozbiljnoj vezi. Zajedno su proveli njegov rođendan i dočekali Novu godinu. Upravo nakon toga Brad je stavio kuću na prodaju, jer kako tvrde neki izvori, želi s novom djevojkom useliti u novi, zajednički dom.

image

Angelina Jolie i Brad Pitt razišli su se 2016.

EXCLUSIVEPIX MEDIA/EXCLUSIVEPIX/PROFIMEDIA

Ono što je posebno zanimljivo oko kuće događalo se sredinom devedesetih, kada je mladi Brad kupovao imanje od nešto starije kolegice Cassandre Peterson, najpoznatije po svojoj ulozi Elvire, gospodarice tame. Baš kako priliči toj horor komediji i njenom liku Elvire, glumica je odlučila prodati svoj dom jer je kako je tvrdila bio opsjednut duhovima. Glumica i suprug su Brada upozorili na čudne stvari koje se događaju, no njega je to još samo više zainteresiralo za kupnju.

"Samo smo ga upozoravali o mnogim čudniim stvarima koje su se tamo događale otkako smo se uselili, a on je bio vrlo uzbuđen oko toga. Mislio je da je to jako cool", kazala je nedavno Cassandra Peterson. "Vidjeli smo ljude koji hodaju po gornjem dijelu kuće, na primjer. Jednom je duh sjedio dolje ispred kamina, jednom je ušao u moju sobu i izašao. Vidjeli smo osobu koja je plutala po dnu bazena, takve stvari", objasnila je glumica. Našalila se da nije imala halucinacije, niti je koristila nedozvoljene supstance.

image

Angelina i Brad u posljednjem zajedničkom filmu "Uz more" iz 2015.

IMAGE CAPITAL PICTURES/FILM STILLS/PROFIMEDIA

"Znam da zvuči ludo. Ja sam Elvira. Znam da očekujete to od mene", našalila se. No u to joj vrijeme nije bilo do smijeha, kaže da je situacija bila toliko ozbiljna da je zvala svećenika da napravi egzorcizam u kući. Na kraju su je ona i suprug odlučili prodati, ali su upozorili potencijalnog kupca Brada Pitta o tome što su oni proživljavali. "Mislim da ne postoje mnogi kupci koji bi se zbog toga odlučili, ali on je rekao nešto u stilu: ‘Oh, to je tako super!‘ Drago mi je što je toliko zavolio kuću", zaključila je prijašnja vlasnica.

Linker
24. travanj 2024 21:58