"neuredni dječak"

Brad Pitt na crveni tepih u Veneciji stigao u smokingu i omiljenim tenisicama

Slavni glumac posljednjih mjeseci više puni naslovnice zbog svog izgleda, nego zbog posla: njegova novoprobuđena modna osvještenost nekog šokira, a on uživa u sukreiranju svojih modnih kombinacija.

Brad Pitt stigao je na filmski festival u Veneciju kao jedan od producenata filma ‘‘Blonde‘‘, fiktivne priče o intimnom životu Marylin Monroe i sve iznenadio svojom modnom kombinacijom za crveni tepih.

U Veneciji je naime, kao i na Cannesu, za muškarce na crvenom tepihu preporuka je da nose leptir mašnu, a Brad je uz ovaj modni detalj osmislio kako poštivati pravila i ujedno biti ležeran. Njegovi izgled modni kritičari usporedili su s neurednim dječakom jer mu je ovratnik košulje bio (namjerno) preširok, hlače više nego komotne, a na nogama je nosio tenisice Adidas Gazele, model koji posljednjih mjeseci ne skida s nogu, ali koje sigurno ne idu uz smoking.

image

Andrew Dominik, redatelj filma Blondie i ležerni producent Brad Pitt

MARECHAL AURORE/ABACA/ABACA PRESS/PROFIMEDIA

Slavni glumac kao da se posljednjih mjeseci odlučio igrati s modom i to na najležerniji mogući način pa je na turneji kojom je promovirao film ‘‘Bullet Train‘‘, primjerice u Berlinu nosio suknju, u Parizu zgužvano laneno ružičasto odijelo, u Los Angelesu svijetlo zeleno…

A iza njegovih modnih eksperimenata stoji dizajner Haans Nicholas Mott čiji se rad jako svidio glumcu pa ga je zamolio da ga odijeva tijekom promotivne turneje filma.

image

Lanen suknja i sako boje capuccina bili su Bradova ideja koji je ostvario dizjaner Haan Nicolas Mott

HUSO/BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA

"Brad trenutno nema stilista. Radio je izravno s Haansom na kreiranju svog izgleda za cijelu turneju, budući da je obožavatelj njegovog rada", kazala je Pittova menadžerica Cynthia Pett-Dante kada je glumac ovo ljeto postao glavna tema modnih kritičara.

No tko će mu zamjeriti. Jer svojim obožavateljicama jednako zanosno izgleda u formalnim odijelima kao i u ležernijim kombinacijama, naročito u - suknji.

image

Brad Pitt u vožnji venecijaskim morskim taksijem

COBRA TEAM/BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA

Dizajner je za magazin GQ komentirao njihovu suradnju: "Volim raditi s gospodinom Pittom jer on ima jasan osjećaj kako se želi predstaviti svijetu, a mi radimo unutar njegovih ideja, odnosno gospodin Pitt predlaže lanenu suknju boje espressa uz lanenu jaknu i mi to po njegovim željama osmislimo. Postoji sklad između njegove vizije i moje slobode kreiranja. Njegov osjećaj za boju, sklad i teksturu vrlo je nijansiran i istinski poseban."

Linker
17. travanj 2024 01:42