SHUTTERSTOCK
Pravne zavrzlame

Bliži se kraj drami Jolie-Pitt: Glumac je odustao od skrbništva

Angelina Jolie i Brad Pitt dugo su bili omiljeni holivudski par, ali sve je to palo u vodu 2016. kada su se odlučili razvesti. Nakon mnogobrojnih parnica i godina povlačenja po sudu, danas su uvjerljivo na samom vrhu liste najgorih zvjezdanih razvoda.

Angelina Jolie i Brad Pitt dugo su bili omiljeni holivudski par, ali sve je to palo u vodu 2016. kada su se odlučili razvesti. Nakon mnogobrojnih parnica i godina povlačenja po sudu, danas su uvjerljivo na samom vrhu liste najgorih zvjezdanih razvoda.

Mučna borba za skrbništvo nad djecom između Angeline Jolie i Brada Pitta mogla bi napokon završiti. Kako prenosi britanski Daily Mail, izvor blizak bivšem bračnom paru rekao je kako je američki glumac ipak odustao od traženja zajedničkog skrbništva te da su trenutno u pregovorima koji bi, po svemu sudeći, trebali završiti do početka ljeta.

Jedan od razloga prekida pravne borbe koja traje sve od 2016. je taj što je velik dio njihovog potomstva već punoljetan, osim 17-godišnje kćeri Shiloh i 15-godišnjih blizanaca Knoxa i Vivienne. Smatra se da starija djeca, 22-godišnji Maddox, 20-godišnji Pax i 19-godišnja Zahara imaju vrlo loše odnose s Pittom i njegovog su se prezimena odrekli čim su postali punoljetni, dok Pax s Pittom nije razgovarao sve od sukoba u privatnom zrakoplovu 2016. zbog kojeg je, po svemu sudeći, okončan brak sad već bivšeg para.

image

Angelina Jolie zahtjev za razvod podigla je 2016., a sve do danas sporovi između Angeline i Brada, nekoć zlatnog holivudskog para, nisu razriješeni

MATT BARON/SHUTTERSTOCK

Kako je Jolie kasnije rekla istražiteljima, Pitt je često znao fizički i verbalno zlostavljati nju i njihovu djecu, a jedan od najžešćih okršaja dogodio se upravo tijekom tog zloglasnog leta. On je na nju, navodno, nasrnuo pred djecom, odveo ju u WC i lupio joj glavom o zid. Cijelo je vrijeme vikao da je upravo ona ta koja uništava njihovu obitelj, a Jolie je tada zadobila nekoliko lakših ozljeda, uključujući i povredu lakta zbog koje je morala ići na fizioterapiju.

Najgore u cijeloj priči bilo je to što su nasilnu scenu gledala i njihova djeca koja su prizorom ostala potpuno istraumatizirana, a poznati se glumac pritom sukobio s najstarijim sinom Maddoxom koji je pod svaku cijenu pokušao zaštititi majku, a u tom je trenutku imao tek 15 godina.

image
DOUG PETERS/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA

Pittov pravni tim tada je porekao sve optužbe koje mu se stavljaju na teret te naposljetku protiv slavnog glumca nije podignuta optužnica. Navodno je do sukoba došlo upravo zbog razvoda, a Jolie je tada dobila puno skrbništvo nad djecom, dok je glumac imao pravo posjeta. Osim oko skrbništva nad djecom, bivši se supružnici trenutno tuže i oko posjeda Chateau Miraval koji su kupili dok su još bili zajedno.

Linker
26. travanj 2024 02:06