Zauvijek najbolja

Blankin muž impresioniran njenim uspjehom: ‘Budi ponosna na sebe‘

Suprug Blanke Vlašić osvrnuo se na njena postignuća dok nekadašnja šampionka očekuje njihovo prvo dijete

Kad belgijski sportski novinar i splitski zet Ruben Van Gucht prolazi Zapadnom obalom grada pod Marjanom, s posebnim se guštom zaustavi pokraj brončane ploče u čast svoje supruge, Blanke Vlašić.

Postavljena je prije šest godina kad se nisu poznavali, ali njezin odani suprug ne može proći pokraj priznanja, a da se na društvenim mrežama ne osvrne na njena izvanredna postignuća. U objavi na Instagramu napisao je: "Budi ponosna na sebe. Ono što je ona napravila ostat će zauvijek. Dva puta svjetska prvakinja na otvorenom, dva puta svjetska prvakinja u dvorani, dobitnica dvije olimpijske medalje, europska prvakinja na otvorenom i PB 208 cm".

Dakako, pozirao je ispred ploče kojom su se Blankini sugrađani htjeli odužiti za sve što je postigla pronoseći ime Splita i Hrvatske na svjetskim atletskim borilištima.

Blanka se ne natječe već godinu dana: povukla se postigavši sve što se moglo, kao kraljica, a sad u rodnom gradu očekuje prvo dijete. Beba stiže potkraj godine. Pred njom je uzbudljivo životno poglavlje, svi joj žele samo najljepše i najbolje, pa ipak treba reći da njen nezaboravni, pobjednički ples svima nedostaje.

Linker
20. travanj 2024 21:57