BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA
12 dana od presude

Bila je uz njega kroz suđenje: Nakon presude Dannyja Mastersona napustila supruga

Niti dva tjedna od službene presude za dva silovanja u kojoj je dobio 30 godina zatvorske kazne podnijela je službeni zahtjev za razvod.

Niti dva tjedna od službene presude za dva silovanja u kojoj je dobio 30 godina zatvorske kazne podnijela je službeni zahtjev za razvod.

Prije manje od dva tjedna Dannyju Mastersonu stigla je 30-godišnja presuda za dva silovanja za koje mu je tri mjeseca ranije dokazana krivica, a sada će mu na zatvorsku adresu stići i papiri za razvod. Naime, u ponedjeljak, svega 12 dana od izricanja kazne, Bijou Phillips podnijela je zahtjev za rastavu braka.

Informaciju o razvodu otkrio je njezin odvjetnik Peter A. Lauzon koji je za TMZ izjavio: "Gospođa Phillips je odlučila podnijeti zahtjev za razvod os svog supruga u jeku ovog nesretnog vremena. Njezin je prioritet i dalje njena kćer. Ovo razdoblje je bilo nezamislivo teško za njihov brak i obitelj" rekao je odvjetnik i nadodao: "Gospodin Masterson je uvijek bio prisutan za gospođu Phillips tijekom najtežih trenutaka njenoga života." Osim toga naglasio je da Phillips priznaje da je Masterson divan otac njihovoj kćeri.

Phillips navodno nije otkrila službenog razdvajanja, a kao razlog razvoda navela je nepremostive razlike. Osim toga, tražila je i financijsku potporu, plaćanje troškova odvjetnika te je tražila da se njezino službeno prezime iz Masterson vrati u Phillips. S obzirom na to da se on nalazi u zatvoru na odsluženju 30-godišnje kazne, Phillips će dobiti puno skrbništvo nad njihovom kćeri, ali će navodno dozvoliti kćeri da ga posjećuje u zatvoru.

image
BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

Zanimljivo, Phillips koja je uz Mastersona stajala tijekom čitava suđenja, čekala je okončanje postupka i službenu presudu za podnošenje zahtijeva za razvod. S njim je bila od 2004., a vjenčali su se 2011. godine u Irskoj te su u braku dobili sada 9-godišnju kćer Fiannu Francis. Kako navodi Daily Mail, u pismu koji posjeduju Phillips je za uskoro bivšeg supruga rekla da je bio "životno spašavajući" suprug koji se, nakon propadanja glumačke karijere zbog optužbi za silovanja koja je počinio ranih dvijetisućitih posvetio poljoprivredi kako bi osigurao obitelj. Uz to je navela njegovu averziju prema drogama, što je inače tipično za Scijentologe, te posvećenost pomoći mladim glumcima u bijegu od negativnih posljedica bogatstva i slave.

Međutim, čini se da su svjedočanstva žrtava koja su iznesena na suđenju potakli Phillips da razmotri njihov brak. Uznemirujuće izjave koje su iznijele žrtve u javnosti poznate kao Jane Doe 1, 2 i 3 nisu se samo referirale na seksualne napade koje su doživjele nego su opisale i zastrašivanja zajednice Scijentologa koja su uslijedila kao kazna za njihovo javno istupanje s optužbama. Masterson je na koncu osuđen za dva silovanja, ali ne i za treće čija je žrtva njegova bivša djevojka Chrissie Carnell-Bixler. On pak nije pokazao nikakvu reakciju na presudu, ali je poslao poljubac Phillips koja je u galeriji plakala. Njezin bliski prijatelj za Daily Mail je rekao da se u tom trenutku osjećala kao da "žaluje smrt" te da je trenutno preplavljena emocijama, ali i da ih u isto vrijeme niti nema. "Ona je ljuska onoga što je bila. Trudi se ostati jaka za svoju kćer dok pokušava shvatiti što ju čeka u daljnjem život. Ovo se može usporediti samo s rastavom ili smrću jer više nikad neće moći biti s Dannyjem kao nekad" rekao je neimenovani izvor nakon presude prije negoli je Phillips odlučila staviti i službenu točku na njihov brak.

image
20THCENTFOX COLLECTION/EVERETT/PROFIMEDIA
Linker
27. travanj 2024 14:54