novi rat

Bijesni Kanye West poručio Justinu Bieberu: ‘Odvedi svoju ženu prije nego što poludim‘

Reper i modni dizajner teško je prihvatio kritike na račun svoje nove kolekcije pa je prvo izvrijeđao urednicu Voguea koja ju je prozvala nasilnom i uvredljivom, a sada i sve ostale koji su stali u njezinu obranu.

Kanye West opet je krenuo s divljanjem na Instagramu i obračunavanjem sa svima koji mu nisu po volji. Razlog je reakcija javnosti na njegovu nedavnu reviju na pariškom Tjednu mode na kojoj je sam sebi podmetnuo nogu. Umjesto da njegova moda bude u centru pažnje, reper i modni dizajner odlučio je poslati političku poruku pa su manekenke prošetale u košuljama s natpisom ‘‘White Lives Matter‘‘ što je i on nosio na svojoj majci, kao paradigma na slogan ‘‘Black Lives Matter‘‘, društvenog pokreta koji se bori protiv rasizma, diskriminacije i rasne nejednakosti.

To je izazvalo buru reakcija, među prvima onu Gabrielle Karefe -Johnson, stilistice i urednice američkog Voguea koja je reviju pratila iz prvog reda.

image

Justin Bieber i Hailey Baldwin nova su meta ljutog repera

AGENCE/BESTIMAGE/PROFIMEDIA

"Ove poruke su duboko uvredljive, nasilne i opasne. Nema isprike, ovdje nema umjetnosti. Mislim da kad biste pitali Kanyea, rekao bi da tu postoji umjetnost i revolucija ali ne postoji", poručila je.

Ta izjava iz cipela je izbacila repera, koji je odmah krenuo s uvredama na račun urednice, od toga kako izgleda do toga da nema veze s modom, a njene čizme je okarakterizirao kao smeće koje bi se sigurno svidjelo Johnu Legendu. Nakon urednice obrušio se na sve koji su je branili pa tako i na Hailey Bieber, suprugu Justina Biebera koja joj je dala javnu podršku. Pjevaču je poručio preko Instagrama: "Justin odvedu svoju dragu prije nego što poludim".

image

Urednica Gabriella Karefe-Johnson koju je Kanye West prvu izvrijeđao

PETER PARKER/SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA

U postovima na Instagramu poručio je onima koji su ga kritizirali: "Postojao je veliki događaj koji se zvao Tjedan mode i pokazivala se neka vrlo dobro napravljena, luda i preskupa odjeća. Nije se radilo samo o mojoj majici koja mijenja paradigmu, ali kao da se ništa nije dogodilo osim moje majice. Sjetite se da je moja jedna majica privukla svu pozornost."

image

Hailey je pružila podršku urednici koju je Kanye napao

BAUERGRIFFIN/INSTAR IMAGES/PROFIMEDIA

Nakon svih ispada i revije u kojoj je negirao društveni pokret "Black Lives Matter", Kanye West ostao je i bez svog glasnogovornika Jasona Leea, koji je napisao je na Instagramu da Kanye obezvređuje crnu rasu na uštrb dominacije bijele rase te je pristojno dodao: "Ponizno sam zahvalan Yeu na prilici da s njim surađujem, ali taj dio naše veze došao je kraju."

Linker
17. travanj 2024 09:02