Beyonce ipak neće dobiti svoj dan u Pittsburghu

 Z.J/BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA
Fanovi su ljuti

Beyoncé je otkazala koncert u gradu koji je taj dan želio proglasiti - njezinim službenim danom

Američka zvijezda otkazala je svoj koncert u Pittsburghu 3. kolovoza, a razlog je poprilično - generički.

Američka zvijezda otkazala je svoj koncert u Pittsburghu 3. kolovoza, a razlog je poprilično - generički.

Beyoncé su željeli prirediti specijalan doček sa svim počastima, gradonačelnik i gradsko vijeće američkog grada Pittsburgha željeli su taj dan proglasiti njezinim službenim danom, ali američka pjevačica 3. kolovoza neće održati svoj odavno rasprodani koncert na turneji "Renaissance" na stadionu Acrisure. "Koncert se otkazuje zbog logističkih i produkcijskih razloga", tako glasi službeno priopćenje organizatora, a kupcima ulaznica će novac biti vraćen, jer nije predviđen novi datum koncerta u Pittsburghu.

"Spremni smo učiniti sve što je u našoj moći da Beyoncé u bilo kojem drugom trenutku vidimo u svom gradu, a isto tako smo bili spremni pomoći organizatorima i promotorima da se koncert održi u predviđenom terminu, ali nikad nismo dobili jasan odgovor na pitanje zašto je show - otkazan", napisao je gradonačelnik Pittsburgha, Ed Gainey, u svojoj službenoj izjavi.

image

Show traje tri sata, a kostime za nastup su dizajnirali Loewe, David Koma, Mugler by Casey Cadwallader i Courrèges

Z.J/BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA

Raspoloženje fanova kreće se od teškog razočaranja do očaja, jer su takve stvari na tako visokoj razini stadionske produkcije kao što je Beyoncéin show - nezamislive. Turneje se, kao što je poznato, planiraju mnogo unaprijed, pazi se na svaki detalj, od datuma i lokacije koncerta, izbora kostima, broja pratećih plesača, članova benda, svjetlosnih i pirotehničkih efekata, ozvučenja... Isto tako se pazi na raspored nastupa kako bi se izvođači i tehnika stigli odmoriti, a u sve to treba ukalkulirati visinu troškova i zarade, te mnoge druge stvari koje prate veliki biznis u kojem se profit mjeri u desecima milijuna dolara.

image

Beyonce je na turneji do 1. listopada

Z.J/BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA

Kako god, Beyoncé je s dva varšavska koncerta potkraj lipnja završila europski dio turneje koju je započela 10. svibnja u Stockholmu, a američki dio turneje započinje koncertima 8. i 9. srpnja u Torontu, te završava 1. listopada u Kansasu. Svih 56 koncerata rasprodani su čim su ulaznice puštene u prodaju, a prodano je ukupno milijun i četrdeset tisuća ulaznica po ukupnoj cijeli od 154 milijuna dolara, od čega sad treba oduzeti koncert u Pittsburghu. Datumi nekih koncerata na američkoj turneji već su bili promijenjeni, što upućuje na organizacijske probleme, ali još se nije dogodilo da rasprodani koncert kao ovaj u Pittsburghu bude - otkazan.

Linker
26. travanj 2024 18:23