CHANDAN KHANNA AFP
PROBLEMI OKO VILE

Beckhamovi razljutili susjede svojim eskapadama: "Dođu živjeti na selo pa bi sve mijenjali‘

Uz brojne planove i investicije, David i Victoria Beckham sada planiraju izgraditi cestu do njihove vile, koja bi presjekla javnu pješačku stazu zbog čega su njihovi sumještani poprilično ljuti.

Uz brojne planove i investicije, David i Victoria Beckham sada planiraju izgraditi cestu do njihove vile, koja bi presjekla javnu pješačku stazu zbog čega su njihovi sumještani poprilično ljuti.

Vila u engleskom Cotswoldsu, čija je vrijednost 12 milijuna funti, pripada Davidu i Victoriji Beckham, koji su sada odlučili napraviti cestu do nje, ali mještani su ljuti jer će "njihovi planovi presjeći javnu pješačku stazu". Navodno su već bili upleteni u svađu oko planiranja izgradnje nove ceste do svoje vile, a sada su mještani ponovno izrazili svoj bijes zbog velikih planova obitelji Beckham u krajoliku poznatom po bezvremenskoj ljepoti, mnogim brežuljcima, prostranim livadama i idiličnim pogledima na prirodu koja je stoljećima nadahnjivala umjetnike i pisce. Bivši nogometaš, 48-godišnji David i njegova 49-godišnja supruga, modna dizajnerica Victoria, već su dobili građevinsku dozvolu za izgradnju novog staklenika i kuhinje, a sada je par zatražio i dozvolu za izgradnju nove pristupne ceste duge 250 metara.

Međutim, obližnji stanovnici podijelili su dodatne razloge za svoje prigovore, a jedan je mještanin jadikovao: "Vijeće je trebalo detaljnije istražiti ovaj zahtjev, da jesu, otkrili bi da je to javno pravo puta koji je naveden kao ‘pješačka staza‘ od strane Područnog vijeća Oxfordshirea", prenosi Daily Mail. "Također je navedena na web stranici Ramblersa kao javna pješačka staza s javnim pravom prolaza. Vjerujem da će lokalne vlasti sada ispitati ovo pitanje", dodaje drugi. Također je rečeno da Beckhamovi žele cestu kojom je duža vožnja do imanja, a ne kraća koja trenutno postoji na javnoj cesti. "Vjerujem da, kao i mnogi u Great Tewu i okolici, sugeriraju da podnositelji zahtjeva žele dužu vožnju do svog posjeda, a ne kratku vožnju cestom koju trenutno koriste za pristup svom posjedu. To može biti zato što i javnost ima pristup jer je to javna cesta", govori jedan od sumještana.

Planovi pokazuju da pješačka staza doista presijeca stazu koju slavni par želi koristiti kao cestu, a njihov se susjed prvi usprotivio planovima i podnio službenu žalbu u kojoj su optuženi da pokušavaju pretvoriti selo u predgrađe, "Uvijek se čudim onima koji dođu živjeti na selo, a zatim žele napraviti predgrađe jer nisu zadovoljni životom u prirodnom seoskom okruženju. Oni žele ‘izgraditi jezero‘ jer nisu zadovoljni malim jezerom pa ga žele povećati na nekih četiri hektara s otokom kako bi mogli imati piknike na njemu", piše u žalbi upućenoj Vijeću. "Podnositelji zahtjeva branili su svoje planove, rekavši da bi ponovno stvorili klasičnu englesku livadu, pa da je to slučaj, promijenio bih svog krajobraznog arhitekta jer on nikada ne bi dizajnirao vrt s takvim dodacima kao što je veliki nogometni teren, tribina za gledatelje, vanjski bazen i sauna. Klasično engleski? Ne mislim tako", piše u nastavku prvotne žalbe.

David je sada tražio dopuštenje za izgradnju nove pristupne ceste između svoje kuće i obližnje staze jer želi s javne ceste preusmjeriti građevinski promet do imanja. Radi se o 250 metara pristupne ceste koja bi poslužila za vrijeme gradnje njegovog novog staklenika. Susjedi su se pobunili protiv gradnje jer smatraju da se radi o "bespotrebnom korištenju resursa" s obzirom na to da cesta do imanja postoji. Par unatom prigovorima susjeda ne odustaje od svojih ideja pa tako vjerojatno neće niti od ove.

Primjerice 2020. su dobili dozvolu za izgradnju velikog jezera s vlastitim otokom unatoč prigovorima bijesnih mještana. Usred svađe, pomoćnik službenika za bioraznolikost okruga West Oxfordshire tada je odobrio planove, sve dok obitelj ne koristi glisere. U listopadu 2021. dobili su dozvolu za izgradnju novog ureda, to jest pomoćne zgrade do svoje kuće na selu, ali pod uvjetom da se brinu o postojećim životinjama koje tamo već žive - o pticama i šišmišima.

Beckhamovi su se na selo odlučili doseliti 2016. godine. Kada su kupili imanje, tada za 6,1 milijuna funti, to su bile samo tri staje, te je David proveo mjesece renovirajući zajedno s građevinarima, a obitelj Beckham je potrošila milijune u proteklih šest godina te se vrijednost vile sada procjenjuje na 12 milijuna. Par je dodao nove sadržaje, uključujući nogometno igralište, tribinu za gledatelje, teretanu, vanjski bazen, saunu, golemu garažu za automobile i motocikle, a nedavno su dodali safari šator vrijedan 50.000 funti.

Linker
27. travanj 2024 17:58