NARATOR GODINE

Baš ga vole! Barack Obama sad je i dobitnik Emmyja!

Na 74. dodjeli televizijskih nagrada Emmy 12. rujna Barack Obama primit će nagradu za Netflixov dokumentarni serijal.

Najvažniji dobitnici nagrada Emmy za najbolja televizijska dostignuća u lanjskoj godini još nisu poznati, ali su poznata imena nagrađenih u takozvanim manjim kategorijama. Među njima se ističe ime bivšeg američkog predsjednika Baracka Obame (61).

Nagradu je dobio za naraciju Netflixovog dokumentarnog serijala ‘Our Great National Parks‘ (Naši veliki nacionalni parkovi), u kojem su producenti prikazali zadivljujuću divljinu pet najvažnijih nacionalnih parkova diljem svijeta: od Velikog koraljnog grebena u Australiji i Patagonije u Čileu, do indonezijskog Gunung Leusera, kenijskog parka Tsavo i kalifornijskog Monterey Bay National Marine Sanctuaryja.

image

Barack Obama je narator Netflixovog dokumentarnog serijala ‘Our Great National Parks‘

SNAPSHOT/FUTURE IMAGE/U STAMM/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Nagrada mu je time slađa jer su među nominiranima bili Kareem Abdul-Jabbar, David Attenborough i Lupita Nyong’o, ali Barack Obama ipak nije prvi bivši američki predsjednik koji je dobio Emmyja. Pretekao ga je Dwight D. Eisenhower kojem je 1956. dodijeljena počasna nagrada.

Sva čuda preostalih oaza divljine na našem planetu u produkciji kompanije Higher Ground koju vode supružnici Barack i Michelle Obama gledateljima su dostupna od 13. travnja na Netflixovoj platformi, a svaka od pet epizoda serijala traje od 50 do 54 minute.

image

Svečanost 74. dodjele nagrada Emmy održat će se 12. rujna u Los Angelesu

CBS/NATAS/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Barack Obama time će upotpuniti listu svojih priznanja: dobitnik je Nobelove nagrade za mir zbog svog zalaganja za nuklearno razoružanje, dvije diskografske nagrade Grammy za audio knjige ‘The Audacity of Hope‘ i ‘A Promised Land‘.

Ostale dobitnike saznat ćemo na svečanosti koja se održava 12. rujna u Los Angelesu: najveći favoriti s najviše nominacija su inače Succession (12), The White Lotus (11) i Ted Lasso (10).

Linker
25. travanj 2024 19:21