redatelj progovorio

Bahati mladi glumac: DiCaprio skoro nije dobio ulogu u ‘Titaniku‘ zbog svog ponašanja

Redatelj filma James Cameron otkrio je da je DiCaprio odbio jednu njegovu molbu, zbog čega je htio odustati od njega.

Titanik je jedan od onih filmova koje možemo gledati ponovo i ponovo te ne možemo zamisliti nikoga drugoga u ulozi Rose i Jacka osim Kate Winslet i Leonarda DiCapria. Ipak, redatelj ovog legendarnog filma James Cameron nije baš bio presretan DiCapriovim stavom na audiciji davne 1997. te je razmišljao da ga ipak ne angažira.

DiCaprio je tada imao 21 godinu te je uspio šarmirati sve, pa i Camerona, no još je morao na čitanje scenarija s Winslet kako bi ekipa vidjela ima li između njih kemije.

"Došao je do nas nekoliko dana kasnije, a ja sam postavio kameru za snimanje videa. Nije znao da će ga se testirati. Mislio je da je to još jedan sastanak kako bi upoznao Kate. I rekao sam, ‘OK, otići ćemo samo u susjednu sobu i pustit ćemo nekoliko redaka, a ja ću to snimiti.‘ On je rekao: ‘Misliš, čitat ću ih?‘, a ja sam na rekao, ‘Da.‘ Potom je Leo dodao: ‘Oh, ja ne čitam‘."

image

Kate Winslet i Leonardo DiCaprio

20THCENTFOX COLLECTION/EVERETT/PROFIMEDIA

To je bilo kršenje dogovora za Camerona te se rukovao s DiCapriom i zahvalio mu što je došao. DiCaprio nije htio propustiti ovu priliku pa je brže-bolje upitao Camerona: "Čekaj, čekaj... Znači, ako ne čitam, neću dobiti ulogu?", na što mu je redatelj odgovorio: "Da, jer ovo je jako veliki film".

Cameron nije želio donijeti pogrešnu odluku u odabiru glumaca jer na projektu radio dvije godine pa je rekao mladom glumcu da će ili čitati ili se pozdraviti s ulogom. DiCaprio baš i nije bio oduševljen idejom, ali je pristao.

"Svaki djelić njegovog bića isijavao je negativu, dok nisam rekao ‘akcija‘. Onda se pretvorio u Jacka, a Kate je isto prihvatila igru. Tamni oblaci su se otvorili i zraka sunca je pala i osvijetlila Jacka. Rekao sam, ‘U redu, on je taj tip‘", ispričao je Cameron za GQ.

Ova uloga za DiCapria, rekao je Cameron, nije bila laka jer lik Jacka nije bio sličan ulogama koje je prije glumio. Iako je glumac htio malo izmijeniti scenarij i dodati Jacku dramatičnu prošlost, Cameron to nije htio. "Rekao sam mu da nije spreman za ovo, što je i on odmah shvatio, ali od tada je namjerno birao teške uloge jer je volio taj izazov", rekao je poznati redatelj koji još uvijek smatra da Titanik jednostavno ne može zamisliti bez Kate i Leonarda.

Linker
21. travanj 2024 15:00