romantični političar

Australija čeka "kraljevsko" vjenčanje: Premijer Anthony Albanese zaprosio je partnericu na Valentinovo

Premijer se na društvenim mrežama pohvalio zarukama s Jodie Haydon s kojom je u vezi četiri godine, a spojila ih je ljubav prema istom ragbi klubu.

Australski premijer Anthony Albanese objavio je zaruke sa svojom partnericom Jodie Haydon, s kojom je u vezi četiri godine.

Zaprosio ju je na Valentinovo u službenoj rezidenciji u Canberri, a kako je otkrio, zaručnički prsten uz pomoć zlatara i draguljara, sam je dizajnirao. Sretnu vijest premijer je podijelio na društvenim mrežama uz zajedničku fotografiju i kratki komentar: "rekla je DA."

image
HANDOUT AFP

"Oduševljeni smo i uzbuđeni što možemo podijeliti ovu vijest i radujemo se što ćemo ostatak života provesti zajedno. Izuzetno smo sretni što smo se u životu sreli", objavio je zaručeni paru zajedničkoj objavi.

Australski premijer i njegova odabranica upoznali su se na poslovnoj večeri u Melbourneu 2020. i to na vrlo neobičan način. Naime, tada je Albanese bio samo čelnik Laburističke stranke i držeći govor pitao je okupljene imali li u prostoriji obožavatelja South Sydney Rabbitohsa, na što je Jodie Haydon, inače stručnjakinja za financije, iz mase povikala: "Gore Rabbitohs."

image

Jodie Haydon i Anthony Albanese s američkim predsjednikom Joem Bidenom i njegovom suprugom Jill Biden

AL DRAGO - POOL VIA CNP/INSTAR IMAGES/PROFIMEDIA

Tako se par spojio zahvaljujući ragbiju, no svoju su vezu držali daleko od javnosti dvije godine, sve dok 60-godišnji Albanese nije postao australski premijer. Jodie Haydon od onda mu je službena pratilja na mnogim poslovnim putovanjima, pa su tako krajem prošle godine bili u Washingtonu gdje ih je ugostio bračni par Biden, a bliski su i s francuskim predsjedničkim parom.

image
BLONDET ELIOT/ABACA/SHUTTERSTOCK

Ovo su prve zaruke jednog aktivnog australskog premijera pa se sada oporbeni političari, naravno uz čestitke paru, zafrkavaju kako jedva čekaju prvo australsko "kraljevsko" vjenčanje. Među brojnim čestitarima koji su se paru javili preko društvenim mreža, sreću im je poželjela i slavna TV kuharica Nigella Lawson.

Inače, australski premijer već je bio u braku s političarkom Carmel Tebbutt s kojom ima 23. godišnjeg sina Nathana.

Linker
17. travanj 2024 18:22