BLAGDANSKA IDILA

Antonija Mišura Sandrić otkrila nam je sve o najslađoj božićnoj tradiciji koju dijeli s kćeri

Bivša košarkašica pokazala nam je svoj maštovito ukrašeni dom i podijelila slasni recept za vanilin kiflice.

Blagdanski period je za bivšu košarkašicu Antoniju Mišuru Sandrić najljepši dio godine. U domu lijepe Šibenčanke nema stresa uoči Božića jer sve su dekoracije već tjednima na svome mjestu i sve je spremno za obiteljska druženja. Antonija uživa u ukrašavanju i kićenju bora, a ove je godine imala i najslađu pomagačicu, dvogodišnju kći Taru.

"Više je to njoj zabava nego meni pomoć, ona to radi na neki svoj način, a braco Noel je još uvijek premalen da se uključi", ispričala nam je kroz smijeh.

image

Bivša košarkašica odlučila se za ukrase neutralnih tonova

PRIVATNA ARHIVA
image

Antonijina kći Tara i sin Noel

PRIVATNA ARHIVA

I dok se prošle godine držala blagdanske klasike uz crvene i zelene boje, ovog prosinca u Antonijinom domu prevladavaju neutralni tonovi i minimalistički ukrasi. Izbacila je čak i božićne kuglice, zamijenivši ih unikatnim ručno rađenim ukrasima.

"Išla sam na neku jednostavnu varijantu, neutralne boje jer kod mene je u stanu sve sivo i bijelo. Prvo sam mislila staviti jedino lampice s toplim žutim svjetlima na bor, izgledalo mi je to lijepo, ali ipak sam dodala bijele ukrase i naravno, jaslice, bez kojih Božić nije Božić", kaže bivša košarkašica i dodaje kako voli svake godine okititi stan novim ukrasima jer joj stari brzo dosade.

image

Djeca se ipak najviše vesele poklonima, kaže Antonija

PRIVATNA ARHIVA
image

Malena Tara pomagala je u ukrašavanju

PRIVATNA ARHIVA

Božićni vikend će Antonija, njezina djeca i suprug Marko kao i svake godine provesti u krugu najbliže obitelji. Badnjak je rezerviran za ručak kod Markove majke, dok Božić provode kod Antonijinih roditelja na selu.

"To nešto posebno i lijepo, prava seoska božićna idila, prirodni bor, druženje uz vatricu, djecu i hranu koje je uvijek na pretek. Na ručak dođu i moje dvije sestre s obiteljima, svi smo na okupu i to mi je nešto najdraže", priča nam Mišura Sandrić i dodaje:

"Djeca se, naravno, najviše vesele brojnim darovima koje dobivaju od članova obitelji. Cijeli dan im protekne u igri, otvaranju poklona i u svađi kome je što bolje."

image

Voli svake godine mijenjati ukrase

PRIVATNA ARHIVA

Njezina majka "stručnjakinja" je za kolače i redovito priprema više vrsta - od kremšnita i čupavaca do domaćeg kuglofa. Antonija pak svake godine sprema suhe kolačiće jer to je slatka tradicija koju dijeli s kćeri Tarom.

image

Obožava mijesiti tijesto za kolače

PRIVATNA ARHIVA

"Njoj je jako zanimljivo mijesiti, prošle godine je bilo bacanja tijesta svugdje više nego u kalupe, no sada je ipak veća pa više razumije", kaže Antonija. Za kraj je s nama podijelila recept za svoje slasne vanilin kiflice.

Sastojci

Tijesto

  • 300 g brašna
  • 220 g maslaca
  • 100 g badema
  • 70 g šećera
  • 1 vanilin šećer

Posip

  • kristal šećer
  • 2 vanilin šećera

Priprema

U loncu zagrijte 200 ml vode, kad zakipi dodajte bademe. Kuhajte ih jednu minutu, izvadite i uklonite im koru, zatim ih osušite i sameljite. Pećnicu ugrijte na 180 °C. U zdjeli promiješajte brašno i maslac i dodajte mljevene bademe, vanilin šećer i šećer. Kratko mijesite tijesto i oblikujte ga u kuglice, koje zatim izvaljajte u valjke i zavijte u oblik polumjeseca. Stavite u pećnicu na oko 10 minuta. Uvaljate ih u mješavinu šećera i vanilin šećera dok su još tople.

image

Svake godine sprema vanilin kiflice

PRIVATNA ARHIVA
Linker
20. travanj 2024 01:21