fotke sve govore

Angelina Jolie i Brad Pitt: Zvjezdani rat se nastavlja

Američka glumica Angelina Jolie u podnesenom izvješću FBI-u, koje je dospjelo u javnost, optužila je bivšeg supruga Brada Pitta da ju je 2016. u privatnom avionu zgrabio, gurao i vikao na nju i djecu, što druga strana opovrgava, iako postoje fotografije njezinih modrica.

Gospodin i gospođa Smith su glavni likovi istoimenog filma koji su utjelovile dvije najveće glumačke zvijezde današnjice, no i dosta godina kasnije kao da još ne žele izaći iz tih uloga. Sinonimi ljepote i glamura Angelina Jolie (47) i Brad Pitt (58) upoznali su se i zavoljeli upravo na snimanju ovog filma. Priča je to o bračnom paru tajnih agenata, koji naposljetku dobiju zadatak da ubiju jedno drugoga. To je filmu otvorilo bezbroj mogućnosti za fizičke okršaje uz puno oružja, buke i uništenih stvari. Nažalost, takvu dinamiku par, koji je vrlo zainteresirana i u njega pomalo zaljubljena javnost od milja prozvala Brangelina, nastavio je i u stvarnom životu. Nedavno je otkriveno da je Angelina Jolie još 2016. podnijela anonimnu tužbu protiv FBI-a.

Tvrdila je da joj je istražni ured uskratio pristup evidenciji, koja se odnosi na navode da je njezin "tadašnji muž fizički i verbalno napao" nju i njihovu djecu dok su putovali privatnim avionom. Novost je što je FBI odlučio objaviti taj zapisnik i tako su u javnost dospjeli detalji vezani uz cijelu priču. Naime, 2016. u privatnom avionu Pittovih, na putu iz Francuske u SAD, Brad se žestoko sukobio sa suprugom i najstarijim sinom Maddoxom. Nekoliko dana kasnije otkriveno je da je Jolie podnijela zahtjev za razvod, a doznalo se i da glumca istražuju FBI i socijalna služba zbog spomenute prijave. Iz objavljenih dokumenata može se iščitati da je Jolie izjavila kako je suprugu skočila za vrat nakon što je vidjela da će napasti 15-godišnjeg Maddoxa. U izvještaju se nalaze fotokopije fotografiranih ozljeda njene ruke i ramena, koje su nastale kao posljedica toga što se Pitt bacio unatrag i tako je ona pala po sjedalima.

l Kraljica popa Madonna 1989. optužila je svog tadašnjeg supruga, glumca Seana Penna, da ju je pretukao i ostavio satima zavezanu za stolac u njenom domu u Malibuu. Nakon sastanka s tužiteljem povukla je optužbu, a par se nedugo nakon toga razveo.

U izvještaju se nalaze i rukom pisane izjave djece. Svađa je započela u kupaonici aviona, gdje ju je, tvrdi Jolie, Pitt zgrabio za ruku, vikao na nju i gurnuo je u zid te neprestano udarao šakom o plafon i govorio joj da uništava obitelj. Dvoje djece je stajalo ispred i zapitkivalo je je li dobro. Glumac im je odgovorio: "Ne, mama nije OK. Ona uništava ovu obitelj. Ona je luda". Jedno dijete, pretpostavka je da je to bio Maddox, prema njenoj izjavi reklo je: "Nije ona, nego ti, pi***", zbog čega je Pitt krenuo prema sinu, a ona ga je pokušala zaustaviti. U zapisniku stoji da je Brad po Jolie i plahtama prolijevao pivo te je napravio 25 tisuća dolara štete prolijevajući i vino po avionu. Također joj je branio da odvede djecu da se odmore u hotel. Dakle, prava obiteljska drama s puno vike, nasilja i alkohola.

image

Pitt od 2018.ima zajedničko skrbništvo nad djecom

FS/MPI/CAPITAL PICTURES/PROF FS/MPI/CAPITAL PICTURES/PROF

Pittov pravni tim porekao je sve optužbe. Specijalni agent nakon toga se susreo s državnim odvjetnikom i zaključili su da protiv glumca neće biti podignuta optužnica. Navodno je do sukoba došlo upravo zbog razvoda. Velikim dijelom zahvaljujući i medijskoj pompi Angelina je dobila puno skrbništvo nad djecom, a Brad samo pravo posjeta.

l Reper Chris Brown je 2009. nasrnuo na svoju tadašnju djevojku Rihannu tijekom burne svađe u automobilu, zbog čega je ona zatražila liječničku pomoć. Zbog ozljeda je otkazala nastup na 51. dodjeli Grammyja. Fotografija uplakane Rihanne s brojnim modricama po licu obišla je svijet, no i nakon tog nemilog događaja pjevačica je nekoliko puta viđena u njegovom društvu.

Oboje su prema nalogu suda morali proći i kroz psihoterapiju i bračne konzultacije, kako bi uspjeli izgladiti svoj odnos za dobrobit djece. No, s obzirom na događaje koji su uslijedili, to im evidentno nije pošlo za rukom. Jolie i Pitt su dugo bili omiljeni holivudski par, a danas su dio top liste najgorih zvjezdanih razvoda. Započeli su vezu čim su se upoznali na snimaju filma. Brad se zbog Angeline razveo od glumice Jennifer Aniston, a već sljedeće godine su dobili dijete. Par je zajednički dobio troje biološke djece, a vjenčali su se tek 2014. Javnost je od prvog dana bila opsjednuta njihovim odnosom.

Iako se dugo sve činilo idilično, završilo je spektakularno traumatičnim razvodom. Od optužbi za alkoholizam, sukoba s djecom, borbe za skrbništvo pa sve do pravnih bitki oko zajedničkih posjeda Brad i Angelina međusobno su si poprilično zagorčali život.

image

Angelina s petero od svoje šestero djece

DOUG PETERS/ALAMY/ALAMY/PR DOUG PETERS/ALAMY/ALAMY/PR

Nagađalo se kako se usred brakorazvodne parnice Angelina predomislila te više nije htjela Bradu potpisati papire za razvod. Iako su živjeli odvojeno, ona se nije htjela formalno razvesti, već raditi na njihovoj vezi, a on za nju više nije želio ni čuti. Zbog toga se razvod prolongirao sve do 2019., kada je napokon cijela stvar i zakonski okončana. Za vrijeme trajanja razvoda dosta se pisalo o tome kako Angelina neprestano okreće svoju djecu protiv Brada. Zbog toga je Maddox dvije godine odbijao viđati ga, a i Pittova biološka djeca nisu neko vrijeme bila u kontaktu s njim.

Glumica je 2017. dala intervju za BBC u kojem je rekla kako obitelj prolazi jako teške trenutke te da je njoj jedina zadaća zaštititi svoju djecu od bilo koje forme zlostavljanja. Javno je progovorila i o tome da Brad ima problema a alkoholizmom i napadima agresije, no on to nije želio javno komentirati. Nekoliko godina kasnije je komentirao kako mu je postalo jasno u što se upleo tek kada mu je socijalna služba pokucala na vrata. Tada je odlučio izboriti se za sebe i svoje interese. Nakon što je Angelina isprva dobila skrbništvo nad djecom, nije odustao i 2018. je uspio dobiti dvojno skrbništvo jer je sud tada procijenio da su djeca sigurna sa svojim ocem.

Linker
19. travanj 2024 17:53