Profimedia / T.JACKSON / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia
Uopće nije bezazleno

Amy Schumer na mukama: Potužila se javno od čega boluje, pa je napali da potraži pomoć liječnika

Iako njezina fotografija na Instagramu možda izgleda idilično jer prikazuje prvi odlazak u ribolov malene Amy Schumer, ona je puno više od toga. Uz nju je glumica objavila kako joj je dijagnosticirana Lajmska bolest.

"Je li još netko imao Lajmsku bolest ovoga ljeta? Može li mi tko udijeliti koji savjet? Pijem antibiotik doksiciklin. Smije li se popiti čaša vina ili dvije?", piše 39-godišnja Amy Schumer na Instagramu moleći ljude da podijele svoja iskustva s njom, na što su joj neki već drsko odgovorili da pita liječnika, a ne sljedbenike na Instagramu.

Iako joj je već zdravstveno stanje bolje, bakterija ne nestaje tako brzo iz organizma. U proteklih nekoliko godina uvjerile su se u to i druge poznate zvijezde poput Bena Stillera, Aleca Baldwina i Belle Hadid.

Naime, Lajmsku bolest prenose zaraženi krpelji, a prvi simptomi su najčešće promjene na koži, glavobolja, poteškoće u koncentraciji, temperatura, malaksalost te drugi simptomi slični gripi, dok se tjednima ili mjesecima poslije mogu pojaviti i neurološka oštećenja, paralize​​, mučni bolove u zglobovima, jake glavobolje, problemi s pamćenjem, sluhom i vidom, upale mozga i upale srca. Anksioznost je jedan od simptoma, a ponekad anksioznost može biti iscrpljujuća do te mjere da se može pojaviti kao napad panike.

Ovo nije prvi put da Amy traži savjete preko društvenih mreža. Naime, njezini pratitelji imali su uvid u tijek njezine teške trudnoće i poroda.

Inače, Amy je prošle godine carskim rezom na svijet donijela prvo dijete, sina Genea, a na Instagramu je objavila i fotografiju svog otečenog, bolnog trbuha s ogromnim ožiljkom nastalim uslijed operacije.

Sedam mjeseci nakon porođaja objavila je da se podvrgla potpomognutoj oplodnji jer joj je dijagnosticirana endometrioza, a silno su željeli da Gene dobije brata ili sestri, te je molila za savjete svih koji su prošli isto. Kako do začeća nažalost nije došlo, glumica je zbog iscrpljenosti uzela predah i posvetila se sinčiću i suprugu Chrisu.

ČITAJTE I:

Glumica rodila prije sedam mjeseci, sada ponovno na umjetnoj oplodnji: 'Osjećam se potpuno iscrpljeno'

Slavna mama progovorila o teškom porodu: 'Carski rez trajao je tri sata, prvih sat vremena sam povraćala'

Ovo je bilo potrebno: Jedna je poznata žena svijetu ipak pokazala kako doista izgleda nakon porođaja

Poznata trudnica izgleda umornije nego ikada, ali ne posustaje: Vježba s trbuhom do zuba

Pjevačica nakon dvije godine u bolesničkom krevetu: 'Sreća je moći ustati i skuhati kavu'

Linker
17. travanj 2024 00:33