Netflix / Everett / Profimedia
Potpuna iskrenost

Borba s depresijom bivše prve dame Michelle Obame: 'Nisam se znala nositi sa simptomima'

Supruga bivšeg predsjednika Sjedinjenih Američkih Država pokrenula je vlastiti podcast koji se može pratiti na Spotifyu, a kako je najavila teme će biti osobne prirode, tako je hrabro priznala kako se nedavno borila sa simptomima depresije.

Bivša američka prva dama Michelle Obama (56) šokirala je svjetsku javnost objavivši da se proteklih mjeseci borila sa simptomima depresije, najraširenije psihičke bolesti na svijetu, od koje svake godine oboli 264 milijuna ljudi. Njezino priznanje pokazalo je još jednom da depresija ne bira žrtve te da čak i ljudi kojima mnogi zavide na uspjehu, bogatstvu i sreći u privatnom životu mogu od nje oboljeti.

Instagram
Bivša prva dama uz ovu je fotografiju na svom profilu na Instagramu objavila da joj je terapija pomogla.

Terapija joj je pomogla

- Tijekom karantene zbog pandemije koronavirusa emocionalno sam se iscrpila i psihički potonula. Primijetila sam da više ne uživam u stvarima koje su me do jučer veselile. Umjesto toga mučila me nesanica, osjećala sam gubitak volje i energije zbog prevelikog pritiska te tjeskobu i iscrpljenost, s čime se nisam znala nositi - kaže Michelle Obama. Dodala je da ju je dodatno uznemirilo i nesnalaženje Trumpove administracije u borbi protiv pandemije te ubojstvo Afroamerikanca Georgea Floyda, žrtve policijske brutalnosti u Minneapolisu u svibnju.

11-6-2020
YOUTUBE / Planet / Profimedia
Michelle i Barack Obama nedavno su se videolinkom obratili maturantima

- Bez prestanka sam pratila vijesti, što je situaciju samo pogoršavalo - dodala je Obama, koja se za pomoć obratila liječnicima. Oni su u njezinu slučaju prepoznali simptome depresije i savjetovali joj da ih pokuša nadvladati tako što će se striktno držati svoga dnevnog rasporeda, šetati na otvorenom, vježbati te redovito i uvijek u isto vrijeme jesti, što joj je i pomoglo.

Što je još važnije, Michelle Obama javnim je nastupom pokazala put mnogim sunarodnjakinjama u borbi protiv te bolesti koju mnogi i dalje smatraju tabuom.

Pročitajte i:

Michelle Obama progovorila o tome kako se osjeća: 'Nekad mi se teško probuditi i gledati vijesti'

Od prve dame do gurua za odnose: Michelle kreće u novu avanturu neobičnu za političarevu ženu

Michelle Obama progovorila o posebnom odnosu s 'čovjekom iz sjene': 'Uz mene je bio više od desetljeća'

Linker
24. travanj 2024 20:18