NAJVAŽNIJE NAGRADE

75 godina UNICEF-a u Hrvatskoj: Veliko i važno priznanje dodijeljeno Gibonniju, Maji Vučić, Marinu Čiliću...

UNICEF-ovi ambasadori Bojana Gregorić Vejzović, Mirna Medaković Stepinac, Maja Vučić, Zlatan Stipišić Gibonni i Slaven Bilić primili su posebno priznanje za svoj dugogodišnji doprinos promociji prava djece.

U povodu 75. godišnjice UNICEF je otvorio izložbu „75 godina UNICEF-a u Hrvatskoj” u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici. Posebna priznanja dodijeljena su dugogodišnjim podržavateljima – „Prijateljima UNICEF-a” – koji na različite načine doprinose uspjehu UNICEF-ovih programa u Hrvatskoj.

image

Marin Čilić

PRESS

UNICEF-ovi ambasadori Bojana Gregorić Vejzović, Mirna Medaković Stepinac, Maja Vučić, Zlatan Stipišić Gibonni i Slaven Bilić primili su posebno priznanje za svoj dugogodišnji doprinos promociji prava djece. Tenisač Marin Čilić, glazbena diva Gabi Novak, paraolimpijka Nataša Sobočan, korporativni partneri Kaufland Hrvatska i Arena centar, voditeljica Nevena Rendeli Vejzović, roditelji, djeca i mladi uključeni u UNICEF-ove programe među onima su koji su primili priznanje „Prijatelji UNICEF-a”.

image

Regina Castillo i Nevena Rendeli Vejzović

press

Čitajte i: 'Dijete je najvažnije': Dok djeca čekaju bolju budućnost, socijalni radnici su pred pucanjem

„UNICEF-ovi programi i aktivnosti važan su dio povijesti Hrvatske. Naša 75. godišnjica prilika je da se prisjetimo svega što smo do sad napravili za djevojčice i dječake u Hrvatskoj, kao i da zahvalimo svojim prijateljima, kojih je mnogo, a koji nas podržavaju u ispunjenju naše misije za svako dijete. Osobito bih željela zahvaliti našim redovitim donatorima, Čuvarima djetinjstva, našim korporativnim donatorima, našim ambasadorima, partnerima iz nevladinih organizacija te suradnicima iz Vlade i ministarstava, s kojima blisko surađujemo. Imajmo na umu da samo zajedničkim radom možemo osigurati da svako dijete u Hrvatskoj odrasta s osmijehom na licu znajući da je ispred njega svijetla budućnost”, kazala je Regina M. Castillo, predstojnica Ureda UNICEF-a za Hrvatsku.

image

Regina Castillo i UNICEF-ove ambasadorice

PRESS
image

Dodijela priznanja UNICEF-ovim ambasadorima

PRESS

Čitajte i: Slikovnica 'Grga traži obitelj': Emotivna priča o odrastanju u domu za nezbrinutu djecu

UNICEF je osnovan 11. prosinca 1946. godine kako bi pomogao djeci čiji su životi i budućnost bili ugroženi nakon Drugog svjetskog rata. Jedna od prvih pošiljki UNICEF-ove humanitarne pomoći stigla je upravo u Hrvatsku. Mnoga dostignuća obilježila su razdoblje od tada do danas.

image

Prijatelji djece

PRESS

„U 75 godina UNICEF je prikupio vrijedno iskustvo i mudrost. Znamo da se do važnih promjena ne dolazi preko noći, ali i da ustrajnost i neumoran rad za najmlađe daju rezultate. Mnogo je posla pred nama, a mi smo spremni dati sve od sebe da ispunimo najvažniji od svih zadataka - da osiguramo da svaka djevojčica i svaki dječak odrastaju s osmijehom na licu. Osmijehom koji šalje važnu poruku – da su sva njihova prava ispunjena. To je naš cilj, od kojega nikada nećemo odustati”, poručila je predstojnica Ureda UNICEF-a za Hrvatsku Regina M. Castillo na događanju u povodu velike obljetnice.

Linker
14. travanj 2024 21:08