Žene poduzetnice ne posustaju ni kad je najteže

Svima koji vole isprobavati inovativne okuse preporučili bismo Fruit Moons, ručno rađene slastice od cjelovitog voća i orašastih plodova. Osmislila ih je Jelena Gadže radeći na doktoratu iz agronomije, nakon što ju je komentor, profesor iz Turske, upoznao s turskim slasticama. Oduševljena njihovim okusima, počela je eksperimentirati s različitim teksturama i vrstama voća.

Fruit Moons je veganski proizvod s oznakom “Živjeti zdravo”, poznat i kao “voćna koža”, koji nastaje dehidracijom voćnog pirea jabuke iz hrvatskih voćnjaka, a dolazi u tri okusa: jabuka i lješnjak, zatim jabuka, lješnjak i cimet te jabuka, đumbir, menta i anis. Snack je to bogat kalijem i vlaknima, izrađen bez aditiva, glutena i rafiniranih šećera. Prilikom konzumacije, preporuka je da se Fruit Moonse prvo kratko rastopi u ustima, a tek onda žvače. Bez žurbe, jer je dugo žvakanje hrane dobro za ljudsko zdravlje.

image

Fruit Moons

FOTOGRAFIJE: SPAR

Nakon što je usavršila recept za dotad u Hrvatskoj nepoznat proizvod, Jelena je odlučila započeti svoju poduzetničku priču i osnovati tvrtku FRU CHEF, no nije sve išlo prema planu. Tvrtka je zahtijevala brojna ulaganja, a pristup novcu bio je ograničen i Jelena se našla u naizgled bezizlaznoj situaciji. Nije odustajala i njezina se upornost s vremenom isplatila. Uspjela je doći do potrebne opreme, zaposliti dvije djelatnice i sve je nakratko krenulo uzlaznom putanjom kada je Fruit Moons uvršten u asortiman duty free trgovina u zračnim lukama. No život je imao druge planove i pandemija je Jeleni zadala još jedan udarac. Nakon što je ostala bez ugovora sa zračnim lukama koje tada nisu imale prometa, morala je otpustiti djelatnice i sama nastaviti dalje.

image

Fruit Moons

FOTOGRAFIJE: SPAR

Novu priliku za svoj poduzetnički uzlet Jelena je pronašla u prijavi na društveno odgovorni projekt “Startaj Hrvatska”. Uz pomoć stručnog tima kompanije SPAR Hrvatska uspjela je usavršiti svoj proizvod: naznačiti alergene, nabaviti SOPP planove i postaviti ih po proizvodnom pogonu, educirati se i zadovoljiti stroge uvjete plasmana na police velikog trgovačkog lanca.

image

Fruit Moons

FOTOGRAFIJE: SPAR

Nagrada za trud bila je narudžba 6000 pakiranja Fruit Moonsa, koje je sada moguće pronaći na posebnim “plavim policama” u svim INTERSPAR hipermarketima i odabranim SPAR supermarketima diljem Hrvatske. Uz Jelenu, životne i poduzetničke priče još sedmero kandidata koji su dobili jedinstvenu priliku za ostvarenje svojih poduzetničkih snova gledatelji mogu pratiti kroz društveno odgovorni projekt “Startaj Hrvatska“ i dinamične emisije na Novoj TV.

Linker
20. travanj 2024 02:00